Master taal- en letterkunde als leerkracht secundair onderwijs

Met een professionele bachelor secundair onderwijs met twee talen kan je de bachelor in de taal-en letterkunde via een verkort traject van 84 studiepunten afleggen. Zo stroom je in sneltempo door naar een master taal- en letterkunde.

Wat is een bachelor met studieduurverkorting?

Als je al een diploma behaald hebt (bachelor, master, kandidatuur of licentiaat) kan je soms via een verkort traject een (ander) bachelordiploma behalen. Op basis van je eerdere studie krijg je voor sommige opleidingsonderdelen vrijstellingen. Zo kan je de bacheloropleiding dus op kortere tijd afleggen.

Je volgt een zogenaamde bachelor met studieduurverkorting om toegang te krijgen tot een masteropleiding.

In tegenstelling tot studenten die een schakel- of voorbereidingsprogramma volgen, behaal je via een bachelor met studieduurverkorting een bachelordiploma.

Toelatingsvoorwaarden

Je kan de bachelor met studieduurverkorting alleen volgen als je een professionele bachelor secundair onderwijs met twee talen behaald hebt.

Heb jij een ander diploma? Bekijk de toelatingsvoorwaarden en ontdek welk traject vanuit jouw vooropleiding mogelijk is.

Studieprogramma

Het traject bestaat uit 24 studiepunten algemene opleidingsonderdelen:

  • Meertaligheid, meerstemmigheid
  • Algemene literatuurwetenschap 1
  • Kwantitatieve onderzoeksmethodes
  • Kwalitatieve onderzoeksmethodes
  • Bachelorproef

En bevat daarnaast 30 studiepunten aan vaste opleidingsonderdelen per gekozen taal. Je kiest de talen die je in je professionele bachelor gevolgd hebt.

Bekijk deze opleidingsonderdelen in het studieprogramma van het reguliere bachelortraject. Voor de overige opleidingsonderdelen in het reguliere traject word je vrijgesteld.

Andere taal of TFL?

Kies je graag voor een andere taal dan in je professionele bachelor of voor de specialisatieoptie theater-, film- en literatuurwetenschap (TFL)?

Ook dat is mogelijk. Van die nieuwe taal of TFL neem je dan wel de volledige 60 studiepunten op. Hierdoor omvat je programma 114 studiepunten.

Contact

Voor meer informatie - en zéker voor je inschrijving! - contacteer je de studietrajectbegeleider: