Bachelor toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde

In het eerste jaar is het studieprogramma van de bachelor TEW: bedrijfskunde nog gelijk aan dat van de opleiding TEW: economisch beleid. In beide opleidingen krijg je dan een brede economische vorming. Vanaf het tweede jaar heb je meer opleidingsonderdelen binnen de opleiding van jouw keuze.

Volg je een modeltraject? Dan behaal jij je bachelordiploma na drie jaar en kan je daarna doorstromen naar de master toegepaste economische wetenschappen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Hieronder vind je vier belangrijke speerpunten van deze bacheloropleiding.

Stevige basis in economie

In je bacheloropleiding leg je de fundamenten voor je carrière. Dat doe je eerst en vooral door een stevige economische basis op te bouwen.

  • In het eerste bachelorjaar maak je kennis met de basisbeginselen van economie en bedrijfskunde.
  • In het tweede en derde jaar breid je deze basis uit met managementgerichte of beleidsgerichte opleidingsonderdelen

Tijdens je opleiding leer je vaardigheden aan die belangrijk zijn voor een succesvolle loopbaan: organisatievermogen, probleemoplossend denken en handelen, teamwork, een netwerk uitbouwen. Deze vaardigheden ontwikkel je vooral tijdens de oefeningensessies in kleine groepen.

Verruim je horizon

Economie hangt samen met uiteenlopende aspecten van de samenleving. Verbredende studiedomeinen zoals sociologie, recht en psychologie helpen je je blik te verruimen.
 
Om bedrijfsproblemen te analyseren heb je inzicht in kwantitatieve methoden nodig. Je leert daarom hoe je wiskunde en statistiek kan toepassen in economische en bedrijfseconomische situaties. 

Ruimte voor differentiatie

Je kiest bij je eerste inschrijving al voor een van de twee specialisaties:

In je eerste jaar krijg je in beide specialisaties hetzelfde vakkenpakket. Pas vanaf je tweede jaar zal het studieprogramma voor bedrijfskunde en economisch beleid er dus anders uitzien.

In je derde jaar kan je je nog verder specialiseren: je kiest dan voor een bedrijfskundig domein waarin je je zult profileren. In je masteropleiding diep je dit specialisatiedomein verder uit.

Talenkennis is belangrijke troef

Wil je kunnen meepraten over nationale en internationale kwesties, dan moet je je talen kennen. En meer dan dat. We willen dat jij ook echt goed kan communiceren in een economische context. Dat is de opzet van onze lange traditie in economisch talenonderwijs.
 
In het eerste jaar kies je twee vreemde talen uit het aanbod Frans, Engels, Duits en Spaans. In het tweede jaar kies je opnieuw:

  • je verdiept je verder in de twee talen die je gekozen hebt
  • of je neemt er nog een derde vreemde taal bij.

Praktische info over deze opleiding

Overtuigd om TEW: bedrijfskunde te studeren?

​Lees de toelatingsvoorwaarden en schrijf je in voor de opleiding.

Vlog: De eerste weken van TEW-studente Miek aan UAntwerpen