Is wijsbegeerte iets voor jou?

Filosofie aan UAntwerpen

Een betrokken en actuele opleiding

De opleiding wijsbegeerte heeft bijzondere aandacht voor de moderne en hedendaagse wijsbegeerte. Ze biedt je hiermee een stevig kader om na te denken over evoluties in onze huidige samenleving. Je leert afstand te nemen om kritisch te reflecteren over maatschappelijke problemen en deze in hun ruimere verbanden te zien.

Jouw ideeën sterk uitdrukken

Zelf denken, lezen, schrijven en spreken staan in de opleiding wijsbegeerte aan UAntwerpen centraal. De bacheloropleiding geeft je een grondig basispakket vaardigheden en kennis om als filosoof complexe vraagstukken te behandelen. Op deze manier kan je je stem laten klinken in het maatschappelijke debat en beschik je over extra troeven op de arbeidsmarkt.

Persoonlijke aanpak voorop

Je studeert in een bruisende wereldstad. Toch kom je terecht in een gemoedelijke sfeer waarin wederzijds vertrouwen centraal staat. Omdat je les krijgt in kleine groepen, is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak. Zo krijg je de kans om in discussie te gaan met je medestudenten en met de docenten.

Tegelijk zijn er veel mogelijkheden om je eigen filosofische interesses te onderzoeken en te ontplooien. Door het brede aanbod aan keuzeopleidingsonderdelen en de keuzevrijheid voor onderwerpen van taken, vorm je zelf het pad dat je van student tot filosoof maakt. Laat je verder verrijken via een internationale ervaring en door de vele internationale sprekers die op bezoek komen.

Een studie wijsbegeerte op maat

Je kan wijsbegeerte volgen zoals het voor jou goed uitkomt:

  • Als je nieuw bent aan de universiteit kan je voor de volledige bachelor kiezen of een major wijsbegeerte (120 studiepunten) combineren met een minor in een andere bachelor uit de humane en sociale wetenschappen (60 studiepunten).
  • Als je al een academische bachelor of master hebt behaald, kan je de verkorte bachelor volgen. Voor werkstudenten is er avondonderwijs mogelijk, ook voor de master.