Toegepaste economische wetenschappen studeren

Word een specialist in bedrijfskunde of economie

  • Heb je gevoel voor business en ondernemen?
  • Wil je weten hoe bedrijven in elkaar steken en welke processen er zich afspelen?
  • Ben je goed in plannen, organiseren, leidinggeven en coachen?

Dan is de opleiding toegepaste economische wetenschappen (TEW): bedrijfskunde wellicht iets voor jou.

  • Of volg jij maatschappelijk-economische ontwikkelingen op de voet?
  • Interesseren begroting, milieu, werkgelegenheid en mobiliteit jou?
  • En wil je later het beleid in deze domeinen mee op punt stellen?

Dan is de opleiding toegepaste economische wetenschappen (TEW): economisch beleid wellicht iets voor jou.

In de opleiding toegepaste economische wetenschappen bouw je een stevige (bedrijfs)economische kennis op. Je kiest bij je eerste inschrijving al een specifieke opleiding:

  • In de opleiding bedrijfskunde krijg je zicht op de verschillende aspecten waarmee je in een bedrijfsomgeving in aanraking komt: financieel management, marketing, HRM, financiële rapportering, strategie...
     
  • In de opleiding economisch beleid heb je meer oog voor de economische aspecten die zich rond het bedrijfsleven afspelen: overheidsfinanciën, gezondheidszorg, werkgelegenheid, internationale arbeidsrelaties…

In het eerste jaar is het studieprogramma voor beide opleidingen gelijk. Je begint met een aantal opleidingsonderdelen die voor elke TEW'er van belang zijn. Vanaf het tweede deel van het bachelortraject krijg je meer vakken die horen bij de opleiding van je keuze: bedrijfskunde of economisch beleid.

In de masteropleidingen TEW: bedrijfskunde en TEW: economisch beleid verdiep je je nog verder in de materie die je in je bachelor bestudeerde. 

Een toekomst in binnen- of buitenland

Met een masterdiploma in de toegepaste economische wetenschappen kan je quasi overal aan de slag, zowel in binnen- als buitenland.

Vraag het maar aan onze oud-studenten. Zij richtten bijvoorbeeld een eigen bedrijf op. Of gingen aan de slag bij wereldspelers zoals AB Inbev en de Wereldbank.