C'est la fête! Er zit Frans in Anvers

In het kader van de 'Semaine de la langue française et de la francophonie' laten studenten en docenten Frans van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte een avond lang de francofiel in zich los. Omdat wie het Frans machtig is, een duidelijk streepje voor heeft op de arbeidsmarkt van vandaag. Omdat meertaligheid loont, niet alleen in economisch opzicht. Omdat je met Frans ook creatief bezig kunt zijn. Wat mag je verwachten?

  • Impressies van hoe wij het Frans (van) vandaag onderwijzen aan UAntwerpen.
  • Staaltjes van actueel onderzoek in de taalkunde, literatuur en vertaalwetenschap.
  • Ludieke bijdragen door docenten en studenten Frans uit de opleidingen toegepaste taalkunde en taal- en letterkunde.

We ronden de avond af met een glaasje om bij na te genieten. Trinquons à la santé des passionnés de la langue française!

Prof voor de klas

Via ‘Prof voor de klas’ maken leerlingen kennis met onderzoek en onderwijs binnen de opleidingen van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte (taal- en letterkunde, toegepaste taalkunde, geschiedenis en wijsbegeerte). We maken de drempel hierbij zo laag mogelijk … en dat mag u erg letterlijk nemen. De prof komt op uw uitnodiging een gastcollege in uw school geven.​

Songtekstival

Songtekstival staat open voor alle vijfde- en zesdejaars uit het secundair onderwijs in België. Het doel is om individueel of met je klas een zingbare en creatieve vertaling te maken van een van enkele voorgestelde liedjesteksten uit het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Chinees naar het Nederlands. 

De jury bestaande uit docenten uit de toegepaste taalkundekiezen per categorie een eerste, tweede en derde plaats. Een ideale manier om jouw vertaalskills te testen!

Wat als... ik talen, geschiedenis of filosofie studeerde?

Voor één dag worden je leerlingen student aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Kies jouw favoriete lessen uit verschillende talen, geschiedenis en filosofie en leer de stadscampus van binnen en buiten kennen.