36 resultaten gevonden

Favoriete recepten | Universiteit Antwerpen

Favoriete recepten (corona - lente 2020) Moussaka Gegratineerde moussaka: Ingrediënten voor 4 personen: 1 ajuin 2 aubergines 2 courgette 4 aardappelen 50 gr plantaardige vloeibare boter 75 gr gemalen kaas 500 gr gehakt varken/rund Zout Peper 1 koffielepel medina kruiden 1 koffielepel paprikapoeder …

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/eten/over-komida/recepten-en-tips/favoriete-recepten/

Recepten en tips | Universiteit Antwerpen

Recepten en tips koken uit je voorraadkast favoriete recepten die gemist worden (corona - lente 2020) gerechten van onze collega's Cookie-voorkeuren Strikt noodzakelijke cookies Ze zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden over het algemeen…

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/eten/over-komida/recepten-en-tips/

Flore Detry brengt haar masterproef in beeld | Conservatie-restauratie | Universiteit Antwerpen

Conservatie-restauratie Flore Detry brengt haar masterproef in beeld Academiejaar 2020 - 2021 Flore Detry brengt haar masterproef in beeld Academiejaar 2020 - 2021 Onderstaand filmpje is een impressie van het werk dat Flore Detry deed voor haar afstudeerproject in de opleiding conservatie-restaurati…

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/conservatie-restauratie/master/studentenprojecten/masterproef-flore-detry/

Reconstructie van 16de eeuws recept | Conservatie-restauratie | Universiteit Antwerpen

Conservatie-restauratie Reconstructie van 16de eeuws recept Reconstructie van 16de eeuws recept In dit practicum reconstrueren studenten uit het tweede bachelorjaar een historisch recept uit de 16de eeuw. Het practicum is een onderdeel van het vak ‘Erfgoed: Techniekgeschiedenis’ en volgt op enke…

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/conservatie-restauratie/iets-voor-jou/studentenprojecten/reconstrueren-recept/

Aan tafel! | Centre for Urban History | University of Antwerp

Centre for Urban History search menu search content Aan tafel! Wat historisch onderzoek ons kan vertellen over voedselconsumptie in de vroegmoderne stad Merit Hondelink Wat eten we vanavond? Een veelgehoorde vraag. Wie tegenwoordig culinair inspiratieloos is, krijgt waarschijnlijk keuzestress bij de…

https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/centre-urban-history/blog/hondelinkdecember2022/

Son-mat - Elien Gielen | Productontwikkeling | Universiteit Antwerpen

Productontwikkeling Son-mat - Elien Gielen Begeleiding bij het fermenteren van groenten Son-mat - Elien Gielen Begeleiding bij het fermenteren van groenten Voor mijn masterproef ben ik vaak uit mijn comfortzone gestapt en moest ik dingen doen die op voorhand niet evident leken. Achteraf gezien zijn …

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/productontwikkeling-studeren/afstudeerprojecten/masterproeven-2021/elien-gielen/

Aan de slag als culinair journalist na de opleiding communicatiewetenschappen | Communicatiewetenschappen | Universiteit Antwerpen

Communicatiewetenschappen Aan de slag als culinair journalist na de opleiding communicatiewetenschappen Aan de slag als culinair journalist na de opleiding communicatiewetenschappen Oud-studente Manon: "Ik leerde dat communicatie een essentieel element is in elk bedrijf en voor elke klant; en ik mer…

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/communicatiewetenschappen-studeren/jobmogelijkheden/culinair-journalist/

Kido - Maud Gruyters | Productontwikkeling | Universiteit Antwerpen

Productontwikkeling Kido - Maud Gruyters Versterkt de band tussen kinderen en gedetineerde ouder Kido - Maud Gruyters Versterkt de band tussen kinderen en gedetineerde ouder Als systemisch ontwerper ontwerp ik niet voor mensen, maar met mensen. Je moet de leefwereld van de gebruikers durven ontdekke…

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/productontwikkeling-studeren/afstudeerprojecten/masterproeven-2022/maud-gruyters/

Onderzoek Emile Lupatini | Emile Lupatini | Universiteit Antwerpen

Emile Lupatini doctoraatsbursaal Onderzoek Emile Lupatini Onderzoeksgroep Erfgoedwetenschappen Antwerpen (ARCHES) Het verven van textiel in de lage landen (17de eeuw) historische technologie in relatie tot conservatie. 01/10/2022 - 30/09/2026 Abstract Dit onderzoek richt zich op de historische techn…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/emile-lupatini_25074/onderzoek/

Onderzoek Natalia Ortega Saez | Natalia Ortega Saez | Universiteit Antwerpen

Natalia Ortega Saez tenure track docent Onderzoek Natalia Ortega Saez Onderzoeksgroep Erfgoedwetenschappen Antwerpen (ARCHES) Expertise Natalia Ortega Saez heeft expertise in materialenkunde en materiaal onderzoek, degradatie en conservering van organische materialen zoals; interieurtextiel, archeol…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/natalia-ortegasaez/onderzoek/

Onderzoek Kees Schepers | Kees Schepers | Universiteit Antwerpen

Kees Schepers hoofddocent Onderzoek Kees Schepers Onderzoeksgroep Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap Expertise Deskundigheid op het vlak van middeleeuwse en vroeg-moderne geestelijke letterkunde in de Lage Landen. Deze deskundigheid vindt haar neerslag in inhoudelijke studies en kritsche edities…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/kees-schepers/onderzoek/

Onderzoek Jean Felipe Oliveira da Silva | Jean Felipe Oliveira da Silva | Universiteit Antwerpen

Jean Felipe Oliveira da Silva doctoraatsbursaal Onderzoek Jean Felipe Oliveira da Silva Onderzoeksgroep Theorie van de gecondenseerde materie Neuromorfe magnonica in tweedimensionale magnetische materialen. 01/10/2023 - 30/09/2027 Abstract Moderne Artificiële Intelligentie (AI) maakt gebruik van ar…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/jean-felipe-oliveira-da-silva_26142/onderzoek/

Week van de Smaak | Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap | Universiteit Antwerpen

Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap zoeken menu zoek inhoud Week van de Smaak Lezing in de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap Vraag jij je ook steeds af wat je moet klaarmaken voor de begijnenkermis, of hoeveel pensen en kommetjes peper je moet ronddragen in november? Misschien wilde je alt…

https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/ruusbroecgenootschap/info/rg100/goddelijkegerechten/weekvandesmaak/

Goddelijke gerechten | Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap | Universiteit Antwerpen

Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap zoeken menu zoek inhoud Goddelijke gerechten Smullen van religieus erfgoed Dat de erfgoedcollectie van het Ruusbroecgenootschap een geschenk is dat blijft geven, is een feit. Vorig jaar nog ontdekte een aantal onderzoekers een ‘nieuw’ zeventiende-eeuws hand…

https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/ruusbroecgenootschap/info/rg100/goddelijkegerechten/

Onderzoek John Arblaster | John Arblaster | Universiteit Antwerpen

John Arblaster hoofddocent Onderzoek John Arblaster Onderzoeksgroep Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap Instituut voor de studie van de letterkunde in de Nederlanden (ISLN) Expertise John Arblaster is gespecialiseerd in de mystieke literatuur in de Lage Landen in de middeleeuwen en vroegmoderne p…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/john-arblaster/onderzoek/

Voeding | UAntwerp Climate Team | Universiteit Antwerpen

UAntwerp Climate Team zoeken menu zoek inhoud Voeding Voedsel is onlosmakelijk verbonden met de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en vormt een belangrijk domein voor klimaatactie. Hoewel het geschatte effect van voeding op de totale uitstoot van de universiteit relatief beperkt blijft, kan het…

https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/uantwerp-climate-team/klimaatstrategie/voeding/

Onderzoek Rai Maciel de Menezes | Rai Maciel de Menezes | Universiteit Antwerpen

Rai Maciel de Menezes onbezoldigd medewerker Onderzoek Rai Maciel de Menezes Onderzoeksgroep Theorie van de gecondenseerde materie Expertise Magnetisme, simulatie van spindynamiek en micromagnetisme, magnetische skyrmionen en spingolven Neuromorfe magnonica in tweedimensionale magnetische materialen…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/rai-maciel-de-menezes_18464/onderzoek/

Op de Dag van de Wetenschap | Wetenschap voor iedereen | Universiteit Antwerpen

Wetenschap voor iedereen zoeken menu zoek inhoud Op de Dag van de Wetenschap Citizen Science Op de Dag van de Wetenschap (jaarlijks de 4e zondag van november) laat onze universiteit je kennismaken met lopende Citizen Science projecten. Onder meer tijdens de Dag van de Wetenschap (24/11/19) werd een …

https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoek/wetenschap-voor-iedereen/burgers-en-samenlevi/citizen-science/op-de-dag-van-de-wet/

Onderzoek Tine Van Osselaer | Tine Van Osselaer | Universiteit Antwerpen

Tine Van Osselaer hoofddocent Onderzoek Tine Van Osselaer Onderzoeksgroep Onderzoekscentrum Ruusbroecgenootschap Expertise Tine Van Osselaer is professor in de geschiedenis van de spiritualiteit, devotie en mystiek aan het Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen. In de afgelopen jaren pub…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/tine-vanosselaer/onderzoek/

Groentetassen | Greenoffice | Universiteit Antwerpen

Greenoffice zoeken menu zoek inhoud Groentetassen Na 9 jaar hebben we besloten om te stoppen met het aanbieden van groentetassen op de UAntwerpen. Toen we begonnen in 2014 was het aanbod van biologische groenten nog heel beperkt en waren 'vergeten groenten' nog bij de meeste mensen onbekend. Ondertu…

https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/greenoffice/wat-kan-jij-doen-/groentetassen/

Onderzoek Andrea Marchetti | Andrea Marchetti | Universiteit Antwerpen

Andrea Marchetti docent - senior onderzoeker Onderzoek Andrea Marchetti Onderzoeksgroep Erfgoedwetenschappen Antwerpen (ARCHES) Antwerpse X-straal Beeldvorming en Spectroscopie (AXIS) Expertise Het doel van mijn onderzoekscarrière is altijd geweest om de geschiedenis, samenstelling en reactiviteit …

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/andrea-marchetti_16902/onderzoek/

Koken uit je voorraadkast | Universiteit Antwerpen

Koken uit je voorraadkast Speciaal voor onze afwezigheid tijdens de coronacrisis lijstte onze diëtiste Magali een reeks tips op om te koken met alles wat in je voorraadkast zit. Smakelijk! Nu iedereen thuis of op kot ‘opgesloten’ zit, is dit het unieke moment om eens te koken uit je voorraadkas…

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/eten/over-komida/recepten-en-tips/koken-uit-je-voorraadkast/

Onderzoek Geert Van der Snickt | Geert Van der Snickt | Universiteit Antwerpen

Geert Van der Snickt hoofddocent Onderzoek Geert Van der Snickt Onderzoeksgroep Erfgoedwetenschappen Antwerpen (ARCHES) Antwerpse X-straal Beeldvorming en Spectroscopie (AXIS) Expertise Geert Van der Snickt ontving zijn Master in Conservatie-Restoratie in 2003 aan de Universiteit van Antwerpen. Kort…

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/geert-vandersnickt/onderzoek/

Allergie voor gluten of lactose | Universiteit Antwerpen

Allergie voor gluten of lactose Personen met een voedselallergie kunnen op UAntwerpen gerust eten in een van de restaurants of mee aanschuiven tijdens een event. Dankzij een databank waarin de ingrediënten van alle aangeboden voedingswaren zijn opgenomen, kan het team de klant snel informeren. Het …

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/eten/over-komida/allergie-gluten-lactose/

Hofstad blog | Hofstad | Universiteit Antwerpen

Hofstad zoeken menu zoek inhoud Hofstad blog Historische Stadslandbouw als ervaring met commons: 160 studenten tuinieren samen! Cécile Bruyet, 4/4/24 Hofstad 3.0: eindelijk bij het Brantijser! Dit jaar, geen covid! Studenten uit de tweede en derde BA-jaar Geschiedenis zijn sinds Februari 2024 aan d…

https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/hofstad/hofstad-blog/