Nadat je een onderwerp en promotor(en) gevonden hebt, dien je via Mobility Online een aanvraag voor de toelating tot het doctoraat in bij de Centrale Onderwijsadministratie. De link naar Mobility Online zal op deze pagina actief zijn tussen 01 juni X en 30 april X+1 voor inschrijvingen in het academiejaar X-X+1.

Voeg alle nodige bijlagen toe! 

Voor de aanvraag tot een interdisciplinair doctoraat dient dezelfde procedure te worden gevolgd.

In overleg met de bevoegde faculteit/departement/instituut onderzoekt de Centrale Onderwijsadministratie je aanvraag. Binnen een redelijke termijn na ontvangst van de aanvraag informeert de Centrale Onderwijsadministratie je over de beslissing. In het geval van een positieve beslissing ontvang je een Letter of Acceptance en stelt de bevoegde faculteit/departement/instituut je individuele doctoraatscommissie (IDC) samen.

Na de positieve beslissing dien je ook je inschrijving als doctoraatsstudent in orde te brengen. Meer informatie over de inschrijving en studiegelden vind je op de website van de Centrale Onderwijsadministratie. Met vragen hieromtrent kan je ook terecht op de helpdesk.

Nieuwe doctorandi kunnen zich het hele jaar door inschrijven tot eind mei van elk academiejaar!

Jaarlijks herinschrijven

Doctorandi aan de Universiteit Antwerpen dienen zich jaarlijks opnieuw in te schrijven via SisA. Dit kan tussen 16 juli en 6 oktober van elk jaar.

De herinschrijving is een online procedure die slechts een minuutje duurt: log in met je studentenaccount en ga naar de tegel 'To Do'. Je kan ook naar de tegel 'Aanvragen' gaan; in het eerste vak 'Beheer opleidingen' vind je 'herinschrijving X-Y'. Meer informatie over het invullen van de herinschrijving vind je op de helpdesk.

Studiegeld

Enkel voor het eerste jaar en voor de openbare verdediging is studiegeld verschuldigd; wanneer beide samenvallen in hetzelfde academiejaar, betaal je beide bedragen in hetzelfde jaar. In het academiejaar waarin je van plan bent te doctoreren, maak je eerst je herinschrijving in orde. Van zodra je via ePhD (in SisA) aankondigt dat je je doctoraat openbaar gaat verdedigen, zal de Centrale Onderwijsadministratie je uitnodigen om het studiegeld voor je verdedigingsjaar te betalen (de betalingsgegevens verschijnen in je SisA Selfservice).