Als je een doctoraat wil aanvatten, moet je er eerst over nadenken waarover je graag onderzoek wil verrichten. Misschien heb je een heel concreet onderwerp in je hoofd, maar ook als je enkel een domein in gedachte hebt, kan je al verder.

De volgende stap is om zelf één of meerdere promotor(en) te zoeken. Hiervoor bepaal je eerst de discipline en dus ook de faculteit waarin je een doctoraat overweegt. De Universiteit Antwerpen telt 9 faculteiten en ook 20 instituten en 48 bijhorende centra.

Indien je niet meteen weet wie je als promotor zou kunnen kiezen, kan je het overzicht van de verschillende onderzoeksgroepen aan de Universiteit Antwerpen bekijken (met steeds een overzicht van de leden) of de 'Vind een expert'-zoeker raadplegen. Indien je een mogelijke geschikte promotor vindt, neem je best rechtstreeks contact op met hem of haar. Samen met deze promotor(en) kan je dan het doctoraatsonderwerp verder definiëren.

Je kan ook hulp bij het zoeken vragen aan de administratieve contactpersoon van de faculteit, waarin je wenst te doctoreren.

Doctortitels

In het algemeen doctoraatsreglement (bijlage 2) vind je een overzicht van de doctortitels die behaald kunnen worden aan Universiteit Antwerpen.