De Universiteit Antwerpen bracht in de voorbije decennia een unieke collectie bijeen met beeldende kunst van Belgische en internationale origine en allure.

Met bijzonder veel zorg krijgen deze kunstwerken een specifieke, uitgezochte en bediscussieerde plaats in en om de gebouwen op de verschillende universitaire campussen. Studenten, professoren, onderzoekend en ondersteunend personeel worden zo in hun dagelijkse werkomgeving met fragmenten uit de verzameling verbonden.

Bij nieuwbouw wordt ook consequent de procentregel voor kunstintegratie toegepast. Recent werd een geschaalde geschiedenis van de Belgische kunst sedert 1950 met meer dan 100 museumzalen op schaal 1/7 toegevoegd.

Kunstboek: Bouwen en verbinden (2018)

In het derde kunstboek van de Universiteit Antwerpen 'Kunst op de Campus, Bouwen en verbinden' wordt thematisch en visueel ingegaan op de vele wisselwerkingen tussen architectuur, beeldende kunst, bewoners en passanten.

De geraffineerde en fijnzinnige fotografie onderstreept de vele mogelijke verbindingen die er tot stand komen, leven, evolueren. Met een veertigtal ruimtelijke situaties wordt de breedte en diepte van Kunst op de Campus gepresenteerd.

  • Beschikbaar in Nederlands en Engels Verkoopprijs: € 25 + € 6,95 verzendkosten

Kunstboek: Kunst op de Campus (2013)

Ter gelegenheid van haar tiende verjaardag in 2013 zette de Universiteit Antwerpen haar omvangrijke collectie van hedendaagse kunst in de kijker met het kunstboek 'Kunst op de Campus'.

Het boek geeft een beeld van de boeiende verzameling kunstwerken die we in ons bezit hebben. Grote namen van bekende artiesten wisselen af met die van jonge, veelbelovende kunstenaars.

De geselecteerde werken worden kort omschreven. De foto's geven het kunstwerk weer, samen met de sfeer van de ruimte. 

  • Beschikbaar enkel in het Nederlands
  • Verkoopprijs € 20 + € 6,95 verzendkosten