Over de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie is een van de grootste faculteiten binnen de Universiteit Antwerpen. De geschiedenis van onze faculteit, gelegen in het centrum van de levendige stad Antwerpen, gaat terug tot 1852. Sindsdien is UAntwerpen FBE geëvolueerd tot de meest internationale economische faculteit in Vlaanderen.
 
De behaalde internationale accreditaties bij AACSB en EFMD wijzen op een kwalitatief sterk onderwijs en onderzoek. Ze geven onze studenten een brede waaier aan internationale (uitwisselings)mogelijkheden op alle continenten. Onze bevoorrechte samenwerking met de Antwerp Management School zorgt voor een zeer sterke band met leidinggevenden uit de bedrijfswereld.
 
Onze studenten genieten van de voordelen te kunnen studeren in een internationale stad, het economische hart van Vlaanderen, met een rijk cultureel erfgoed. Onze alumni zijn kritische, creatieve en strategische beleidsmensen in alle soorten organisaties.
 
Het academisch onderzoek situeert zich in zeven departementen, waar we met regelmaat buitenlandse onderzoekers en professoren mogen verwelkomen. Zij werken nauw samen met de staf van de faculteit om op die manier synergieën te creëren binnen onderzoek en onderwijs.
 
We heten je graag van harte welkom in Antwerpen. Het personeel van onze faculteit zal je graag verder helpen om je thuis te voelen in "een van de meest innovatieve businesssteden van Europa", aldus de Financial Times.

Contact

Decanaat FBE Stadscampus
Gebouw B
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 47 97
decaan.fbe@uantwerpen.be