Buitenlands studieverblijf

Wil je graag een paar maanden of zelfs een heel academiejaar in het buitenland studeren of op Erasmus gaan? Op de website van de internationale dienst vind je alle algemene informatie. Kijk op Blackboard (Facultaire studentenadministratie > Internationaal) voor informatie over een internationale ervaring binnen de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Getuigenissen 

Getuigenissen

China

      

 

Rogier, bachelor toegepaste taalkunde

'Als je een vreemde taal wilt beheersen dan zal je uiteindelijk ook in een land moeten verblijven waar die taal gesproken wordt en dat geldt zeker voor het Mandarijn. Wanneer je studeert in het buitenland, kom je in contact met andere, interessante culturen en je maakt vrienden voor het leven.'

 

Esther, master vertalen

'Ondanks de verwachtingen was China bruisend, vooruitstrevend, zeer flashy en ja, stoffig. Maar wat een ervaring! Vanaf het eerste moment tot de laatste tel heb ik genoten.' Lees Esthers hele verslag.

 

Glenn, bachelor geschiedenis

'Toen ik bevestiging kreeg dat ik mee mocht naar de zomerschool [aan Yunnan University in Kunming], kon ik het nog altijd niet geloven. Ondanks het feit dat ik toegelaten werd, waren er toch nog een aantal zaken die moesten worden afgehandeld zoals vluchten boeken en een visum aanvragen. Dit laatste bleek toch nog een heel avontuur te zijn.' Lees Glenns hele verslag.

Contactpersoon Erasmus (op afspraak)

Carine Coolsaet &
Dominique Van Droogbroeck
Stadscampus, Gebouw SJ (Het Brantijser)
SJ.013
Sint-Jacobsmarkt 13
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 42 37
internatFLW@uantwerpen.be