Letteren en Wijsbegeerte

Op Erasmus in Madrid, Spanje

  • Frederik Goossens
  • Erasmus in Alcalá de Henares (vlak bij Madrid), Spanje
  • Bachelor toegepaste taalkunde: Frans-Spaans
  • Eerste semester 2020-2021

Niet twijfelen en vertrekken!

Voor wie nog twijfelt om op Erasmus te gaan: maak je valiezen, boek je vliegtuigticket en vertrek! Hoe cliché het ook klinkt, Erasmus biedt echt op alle vlakken een meerwaarde: onvergetelijke vriendschappen, mooie reizen en les volgen in een andere universiteit met lokale studenten. Het is ook heel gek hoe snel je je aanpast aan de plaatselijke gewoontes. Zo was ik het al meteen gewend om net als de Spanjaarden om 22 uur te eten. Voor die tijd gingen we op café en aten we tapas.

Bij aankomst werd ik meteen in een avontuur gegooid. Ik leefde samen met studenten uit andere landen, die ik geleidelijk beter leerde kennen. Ik leerde ook de universiteit kennen, net als het stadje Alcalá de Henares en de omgeving. Ik had het geluk dat Madrid zeer dichtbij lag, zodat we er vaak in het weekend op uitstap konden en er gingen dineren.

Ik heb op persoonlijk vlak kanten van mezelf ontdekt waarvan ik me niet eerder bewust was. Nu ik terug ben, heb ik nog steeds heel veel contact met mijn roommates en andere vrienden. We plannen zelfs een reisje samen (als het weer mag). Dus mijn goede raad: niet twijfelen en vertrekken!