Letteren en Wijsbegeerte

Op Erasmus in Wenen, Oostenrijk

  • ​Irene Borginon
  • Erasmus in Wenen, Oostenrijk
  • Bachelor wijsbegeerte
  • Eerste semester 2020-2021

Wenen, een koninklijke stad

Ik voelde me op korte tijd thuis in Wenen. De stad voelt ruim en koninklijk aan met een hele reeks indrukwekkende gebouwen. Op cultureel en architecturaal vlak biedt Wenen zeker mogelijkheden.

Daarnaast is Wenen ook verrassend groen door de vele parken die over de stad verspreid liggen. De bossen rond deze hoofdstad zijn ideaal om te gaan wandelen (zeker in de herfst een aanrader). Ik heb me tijdens mijn uitwisseling meermaals bedacht dat Wenen heel leefbaar en aangenaam is om in te wonen. Het openbaar vervoer is zeer efficiënt en stipt, wat maakt dat je gemakkelijk en relatief snel in alle delen van de stad geraakt.

Contact met internationale studenten

Ik leerde voornamelijk andere buitenlandse studenten kennen. Door ESN werden er in het begin van het semester allerlei activiteiten georganiseerd, die moesten stoppen door de toenemende besmettingscijfers. Gelukkig heb ik de eerste periode nog wel deel kunnen nemen en op die manier mensen leren kennen. Er waren ook enkele locals bij, die de activiteiten organiseerden.

Plekken om te ontdekken

Wenen heeft veel indrukwekkende plekken. Ik som er een paar op:

  • Het Slot Belvedere: heeft buitengewone tuinen en in de gebouwen is er een permanente tentoonstelling met werken van Gustav Klimt en Egon Schiele
  • Het Donaukanaal: een plaats waar jonge mensen samenkomen
  • Het Wienflussportaal in het Stadtpark: een heel gezellige, idyllische plaats die zeker 's avonds een bezoekje waard is
  • Karlskirche: imposant gebouw in een fascinerende buurt

Ik was al bekend (en fan) van de Oostenrijkse keuken. Gerechten als Wiener Schnitzel kan je hier zeker vinden. Maar ook mijn persoonlijke favorieten spätzle en frittatensuppe kom je zonder problemen tegen in verschillende restaurants. Mijn appreciatie voor een kop koffie met een stuk taart is wel gegroeid door mijn verblijf in Wenen!