Letteren en Wijsbegeerte

Op Erasmus in Sevilla, Spanje

  • Janna Leys
  • Erasmus in Sevilla, Spanje
  • Bachelor toegepaste taalkunde: Frans-Spaans
  • Eerste semester 2020-2021

Sevilla, zeker en vast een aanrader!

Sevilla is zeker en vast een aanrader! De stad heeft enorm veel te bieden en is ook een perfecte uitvalsbasis om steden in de buurt te gaan verkennen (bv. Córdoba, Granada...). Ik heb echt genoten van elke dag dat ik rondwandelde in de kleine straatjes van Sevilla. Tijdens al dat rondwandelen kom je veel gezellige restaurants en cafés tegen. Ik kon nooit nee zeggen wanneer iemand me vroeg om iets te gaan eten.

In elk tapasrestaurant bestelde ik de croquetas! Er zijn verschillende soorten en soms heeft een restaurant zelfs vegetarische croquetas, mmm...

Het contact met andere studenten

Dankzij twee erasmusorganisaties (ESN, ECS) heb ik heel wat internationale studenten leren kennen, maar door de coronacrisis vond ik het moeilijker om met iedereen contact te houden. Tijdens de laatste week in Sevilla heb ik wel nog afgesproken met enkele Duitse meisjes en zij zeiden nog dat ik zeker moest bellen als ik eens in de buurt was van waar ze woonden.

Het was vrij moeilijk om met lokale studenten af te spreken, aangezien zo goed als alle lessen online waren en de meesten onder hen in dorpjes buiten Sevilla woonden. Ze waren wel enthousiast en ze voegden de erasmusstudenten direct toe aan hun whatsappgroep.

Hieronder zie je m'n groepje Belgen dat ik heb leren kennen, allemaal van verschillende universiteiten, maar allemaal in Sevilla beland. Samen hebben we het Erasmusavontuur beleefd en dat schept een hechte band.   (Lees verder onder de foto's)

Dé plek die je in Sevilla moet ontdekken

Mijn favoriete plek was 'El Real Alcázar', het koninklijk paleis in het centrum van de stad. Door corona waren er amper toeristen dus waren mijn vrienden en ik zo goed als alleen op het domein: perfect voor foto's!

Plaza de España is een groot plein met een fontein en zelfs bootjes. Overdag schijnt de zon en 's avonds verlichten de vele lantaarns het plein. Het was niet zo ver van mijn kot dus ik ben er vaak geweest. In het gebouw van Plaza de España kan je tot de eerste verdieping. De trappen zijn helemaal bekleed met kleurrijke tegeltjes en vanop het balkon heb je een mooi uitzicht op het plein.