Rechten

Studieverblijf

Een semester of een jaar aan een buitenlandse universiteit studeren, als deel van je opleiding in Antwerpen, gebeurt vooral in de masteropleiding. Omdat de bacheloropleiding vooral bestaat uit plichtvakken met hoofdzakelijk Belgisch recht, is uitwisseling daar enkel mogelijk naar een Franstalige, Belgische universiteit (Erasmus Belgica). Wie elders studeert wordt vrijgesteld van inschrijvingsgeld aan de gastuniversiteit en betaalt het gewone studiegeld aan de UAntwerpen. Tijdens de masteropleiding zijn twee opties mogelijk: eerste master (tweede semester) en tweede master (één of twee semesters). De studieperiode aan de gastuniversiteit maakt deel uit van de opleiding.

De faculteit heeft ongeveer 200 studieplaatsen aan meer dan 75 partneruniversiteiten in meer dan 25 landen binnen en buiten Europa. Neem een kijkje wie onze partners zijn. 

Bij sommige van onze buitenlandse partners kan je tijdens je uitwisselingsverblijf een bijkomend certificaat of diploma behalen, zoals het certificaat 'Comparative International and European Law' (CIEL) of een LL.M. aan Ohio State University of de University of Connecticut. 

Daarnaast werken we in het kader van de Engelstalige master samen met een aantal geprivilegieerde partners, waaronder University of Pretoria, Pontificia Universidad Católica de Perú en National Law University of Delhi. 

Studenten die geïnteresseerd zijn in een studieverblijf in het buitenland, kunnen voor meer informatie terecht in het studentenportaal.