Side header image

Studeren in het buitenland

Bijna één op de vier afgestudeerde rechtenstudenten studeerde minstens één semester aan een buitenlandse of aan een Franstalige Belgische universiteit. De student die in het buitenland studeert wordt vrijgesteld van inschrijvingsgeld aan de gastuniversiteit en betaalt het gewone collegegeld aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens de masteropleiding zijn volgende opties mogelijk: het tweede semester van het eerste masterjaar, het eerste of het tweede semester van het tweede masterjaar, of het volledige tweede masterjaar. De studieperiode aan de gastuniversiteit wordt, na goedkeuring van het gekozen studiepakket, academisch erkend.

De faculteit heeft ongeveer 120 studentenplaatsen aan een 50-tal partneruniversiteiten in 20 landen, ook buiten Europa. 
Studenten die geïnteresseerd zijn in een studieverblijf in het buitenland worden verzocht om de informatie op blackboard met aandacht te lezen (mobiliteitsreglement, veel gestelde vragen, aanvraag studieverblijf buitenland, ...).

Studenten die minstens 1 semester studeren bij een van volgende partners: Maastricht University, University College Dublin, Universität Mannheim, Université de Toulouse 1 Capitole en Universitat Pompeu Fabra Barcelona, kunnen het  certificaat ‘European Master in Comparative, International and European Law’ behalen. Hiervoor volg je een programma van 30 studiepunten bij een van deze partneruniversiteiten en schrijf je je meesterproef in het Engels onder begeleiding van een promotor uit Antwerpen en een co-supervisor uit de partnerinstelling. 

Hieronder zie je dat er ook verschillende andere mogelijkheden zijn om voor een korte periode, al dan niet als erkend deel van je rechtenstudie aan de Universiteit Antwerpen, buitenlandse studie-ervaring op te doen: