Geneeskunde en Gezondheids­wetenschappen

Arts-Specialist in Opleiding (ASO)

Op 1 oktober begin je aan je beroepsopleiding als Arts-Specialist in Opleiding (ASO). Je hebt een stageplan gekregen voor 4, 5 of 6 jaar, afhankelijk van je specialisatie. Het programma van de master specialistische geneeskunde (MSG) wordt gespreid over het aantal opleidingsjaren.

Voor de inhoud van je beroepsopleiding kan je terecht bij je coördinerende stagemeester. Dat is de specialist die – meestal vanuit het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) – de eindverantwoordelijkheid draagt voor je opleiding. De coördinerende stagemeester staat ervoor in dat je alle noodzakelijke kennis en vaardigheden kan opdoen op je verschillende stageplaatsen. Hij of zij beslist over de toewijzing van je stageplaatsen in de andere opleidingscentra en waakt over de kwaliteit van deze opleidingsplaatsen. De officiële opleiders zijn de stagemeesters en -begeleiders, die allen erkend zijn door de Hoge raad van artsen-specialisten en van huisartsen. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding op hun stageplaats.

Belangrijke richtlijnen voor de administratie van uw ASO-opleiding

Ben je geselecteerd voor een vervolgopleiding in de specialistische geneeskunde? Raadpleeg de belangrijke informatie omtrent de administratieve verplichtingen in de opleiding. Verdere toelichtingen voor het indienen van jouw stageplan kan je terugvinden in deze handleiding. Voor ASO’s met buitenlandse nationaliteit is er nog een verdere toelichting voor het inloggen in het e-platform

Vergeet niet om na je inschrijving bij de Orde der Artsen zo snel mogelijk een 000 RIZIV-bevoegdheidscode aan te vragen via een formulier ter beschikking gesteld op de RIZIV-website.