André Goezu - 50 jaar bibliofilie

De kunstenaar en kosmopoliet, André Goezu, toont een selectie uit zijn werk in de Universiteitsbibliotheek. 

André Goezu is graficus, etser, schilder en tekenaar. Vanuit Antwerpen trok hij in 1968 naar het hartje van Parijs in de Cité Internationale des Arts, om zich vervolgens definitief op het Île Saint-Louis te vestigen. Hoewel hij als internationaal artiest wereldwijd actief is, cultiveert hij eveneens de band met zijn geboorteland. Zijn bibliofiele uitgaven illustreren onder andere werk van Jef Geeraerts, Monika Van Paemel en Emile Verhaeren, en getuigen vaak van internationale samenwerking. Tevens was hij gastdocent aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten van Antwerpen en aan de Ecole Nationale des Beaux Arts in Parijs.

Zijn werk is te bewonderen in musea, in openbare instellingen en in verschillende galerijen. In de maand september zijn Goezu's bibliofiele uitgaven en affiches hier te zien. Laat u verrassen door zijn werk, door een wonderlijk kleurenspel en meesterlijke techniek. 

Periode
10 september 2019 – 27 september 2019

Locatie
Inkomhal Bibliotheek Stadscampus
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Inkom
Gratis

Organisatie
André Goezu & Cultuurdienst Universiteit Antwerpen, met ondersteuning van de afdeling Bijzondere Collecties (Universiteitsbibliotheek).