Aan de slag als verantwoordelijke pers en sociale media na de opleiding communicatiewetenschappen

Oud-studente Ilse: "Na mijn studie kon ik starten in het bedrijf waar ik stage liep"


Verantwoordelijke voor pers en sociale media

"Ik ben verantwoordelijk voor pers en sociale media bij het Antwerp Symphony Orchestra, het symfonisch orkest van Vlaanderen met de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis.

Bij de pers profileer ik Antwerp Symphony door journalisten te ontvangen bij concerten, afspraken te maken voor interviews en persberichten te schrijven. Daarnaast sta ik in voor de berichten op de socialemediakanalen van het orkest, waar we een positieve online merkbeleving willen creëren en het publiek een inkijk geven in onze werking op en naast het podium. Hiervoor schrijf ik onder meer teksten, bedenk ik concepten en coördineer ik video-opnames.

Ook schrijf ik mee aan verschillende interne en externe media, zoals de nieuwsbrief, de website en het jaarverslag, en stel ik enquêtes op voor de concertgangers."

Rol van media en communicatie in de maatschappij

"Communicatiewetenschappen sprak me aan omwille van de verscheidenheid aan inzichten over communicatie en media en hun rol binnen de maatschappij. Dit in combinatie met het perspectief op meerdere jobmogelijkheden in de arbeidsmarkt, maakte communicatiewetenschappen voor mij de ideale studiekeuze.

Tijdens mijn studie ontwikkelde ik een open maar kritische blik op de rol van media en communicatie in de maatschappij. Ik leerde over verschillende facetten en vormen van communicatie en hoe deze met elkaar interageren. Dit zorgt ervoor dat ik een brede basis aan vaardigheden en inzichten ontwikkelde waarop ik zowel kan steunen in mijn job, bv. tijdens het uitdenken van communicatiestrategieën, als in mijn persoonlijk leven, bv. bij het lezen van de krant."

Stage

"De optie om stage te lopen vond ik een belangrijk opleidingsonderdeel. Mijn stage gaf me de mogelijkheid om theoretische kennis toe te passen in de praktijk en te proeven van het werkleven. En als kers op de taart, kon ik na mijn studie ook starten in het bedrijf waar ik stage liep, het Antwerp Symphony Orchestra, een echte buitenkans."


Ilse Van Steenlandt