Hoe word je begeleid?

Het LIO-traject vraagt veel zelfstandigheid. Niet alleen combineer je algemene vakken met een veeleisende (fulltime) job, ook het praktijkgedeelte voer je grotendeels zelfgestuurd op de klasvloer uit. Uiteraard laten we je niet zomaar aan je lot over. Vanuit de educatieve master krijg je begeleiding en ondersteuning door het vakdidactisch team. 

Daarnaast is het volgen van het opleidingsonderdeel Supervisie verplicht. Samen met je medestudenten reflecteer je op je onderwijspraktijk waardoor je verder aan de slag kan met het ontwikkelen van jezelf als leraar. De LIO-coach van de educatieve master is er eveneens om je met raad en daad bij te staan in je traject. Daarnaast verwacht de opleiding dat de mentor-coach van jouw school je begeleidt, bij voorkeur samen met een collega-vakleraar. Meer info vind je in de wegwijzer LIO

We adviseren je om op voorhand goed te overwegen of een LIO-traject aansluit bij jouw persoonlijke motivatie en contextuele mogelijkheden. Dit schema kan je beslissing ondersteunen en toont de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kan je ook via de helpdesk terecht bij de studietrajectbegeleider.