Meteen na je academische bachelor: twee vliegen in één klap

Word expert in je vak én een competente vakleraar

Droom je ervan om leraar te worden? Neem voorsprong, en kies meteen na je academische bachelor voor een educatieve master. Zo verdiep je je verder in je vak én leer je tegelijkertijd ook alles over lesgeven en – meer specifiek – over lesgeven in jouw vak.

Na je educatieve master ben je helemaal klaar om als vakleraar in de tweede en derde graad secundair onderwijs aan de slag te gaan. Bovendien beschik je over voldoende vakkennis om alsnog in een andere sector aan de slag te gaan. Meer nog: met een educatieve master op zak, ontwikkel je ook een set soft skills die heel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Denk maar aan leiderschap, planning en communicatie. 

Geen academische, maar wel een professionele bachelor op zak? Ook jij kan kiezen voor een educatieve master!

Op deze pagina:

Studieprogramma

​In deze educatieve masteropleidingen zit de lerarenopleiding ingebouwd in je bachelor-mastertraject. Dat kan op 2 manieren.

De lerarenopleiding telt 60 studiepunten. Daarvan behoren 45 studiepunten tot de educatieve master. De andere 15 studiepunten kan je opnemen tijdens je bacheloropleiding of volg je als een voorbereidingsprogramma, bovenop je bachelor- of masteropleiding.

Meer over de specifieke vakinhouden vind je in het studieprogramma van je afstudeerrichting (zie verder).

TOP

Afstudeerrichtingen

​De Universiteit Antwerpen biedt 7 educatieve masteropleidingen aan, met in totaal 22 afstudeerrichtingen. De mogelijke afstudeerrichtingen hangen samen met het bachelordiploma.

TOP

Toelatingsvoorwaarden

Elke afstudeerrichting heeft specifieke toelatingsvoorwaarden. Bekijk daarom de toelatingsvoorwaarden voor de afstudeerrichting die jij wil volgen. Elke bacheloropleiding van de Universiteit Antwerpen geeft toelating tot minstens één afstudeerrichting. Heb je een professionele bachelor behaald, dan kan je in sommige gevallen instromen via een schakelprogramma.

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, kan je je inschrijven.

De toelating tot een vakdidactiek is niet gekoppeld aan de afstudeerrichting. Het is voornamelijk je bacheloropleiding die bepaalt tot welke vakdidactieken je toelating hebt. De vakdidactieken worden aangeboden over de clusters en afstudeerrichtingen heen. Met een academische bachelor in de sociaal-economische wetenschappen, bijvoorbeeld, heb je rechtstreekse toelating tot de vakdidactiek economie, maar ook tot de vakdidactiek maatschappijwetenschappen.

TOP

Infosessies

Kom langs op een infodag of volg een online infosessie.

TOP