Naar het buitenland

De master meertalige professionele communicatie is ingebed in een internationale context:

  • je leert over de cultuur van de vreemde talen van je keuze
  • je woont gastcolleges van buitenlandse docenten bij
  • je volgt verschillende opleidingsonderdelen in het Engels
  • je kan kiezen voor het opleidingsonderdeel 'Interculturele communicatie'

Trek je ook graag echt naar het buitenland? Je kan de masteropleiding combineren met een studieverblijf of stage in het buitenland.

Studieverblijf in het buitenland

De 'jaarvakken' met permanente evaluatie, deadlines en groepswerken maken het moeilijk om je masterjaar te onderbreken voor een buitenlandverblijf. Een periode in het buitenland studeren kan daarom enkel als je deeltijds gaat studeren: je spreidt de opleiding over drie semesters en trekt in het derde semester naar het buitenland.

Hoe pak je het concreet aan? Tijdens een Erasmusuitwisseling moet je minstens 18 studiepunten opnemen. Voor je eerste en tweede semester stel je dus een deeltijds programma van niet meer dan 42 studiepunten samen. Voor de economische opleidingsonderdelen, zoals 'Strategisch management' en 'Marketing management', vind je goede equivalenten in het buitenland. Daarnaast kan je ook de keuzeruimte gemakkelijk in het buitenland invullen.

Dan nog een bestemming vinden. Je kan zowel uit het aanbod van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie als dat van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte kiezen.

Pik tijdens je eerste en tweede semester zeker de infosessies van de Dienst Internationale Samenwerking mee om een boeiende keuze te maken.

Stage in het buitenland

Met een stage in het buitenland sla je meteen twee vliegen in één klap: je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en je versterkt je meertaligheid in een professionele context. Via Erasmus+ kan je na de opleiding twee tot twaalf maanden stage lopen in het buitenland.