Studieloopbaancoaching tijdens de bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Studeren verloopt niet bij iedereen meteen even vlot. Misschien heb je vragen bij hoe je begint te studeren aan een bepaald vak of heb je hulp nodig bij het opstellen van een planning. Om daaraan tegemoet te komen, biedt de opleiding revaki studieloopbaancoaching aan in de bachelor. Samen met je studieloopbaancoach stel je een persoonlijk ontwikkelings- en actieplan (POP en PAP) op. Je maakt ook een sterkte-zwakteanalyse (SWOT) en een reflectiecirkel volgens Korthagen. Op basis van verschillende tests en een individueel supervisiegesprek ga je na hoe je studieloopbaan vordert.

De studieloopbaancoaches, die de opleiding revaki hebben gevolgd en nu zelf kinesitherapeuten zijn, bieden begeleiding aan voor studenten die dat wensen. Soms blijft het bij één sessie, andere studenten hebben een vaste afspraak om de twee weken of om de maand.

Een studente revaki vertelt over haar ervaring: 

“Samen met mijn studiecoach stel ik een planning op en bekijken we studiemethodes. Ik zou zeker aanraden om studieloopbaancoaching te overwegen. Als je als eerstejaarsstudent binnenkomt, is gaan studeren een hele aanpassing en dan kan ondersteuning helpen. Ook al krijg ik veel algemene studietips, toch is het enorm voordeel dat mijn studieloopbaancoach de opleiding kent.”