Stage

Vier weken projectwerk in een onderneming of een non-profitorganisatie

Doe je graag praktijkervaring op tijdens je master? Dan kan je ervoor kiezen om een stage van 6 studiepunten op te nemen in je studieprogramma.

Het is de bedoeling dat je minimum 160 uur projectwerk doet in een bedrijf of een non-profit/social-profitorganisatie. Dat komt overeen met 4 weken op fulltimebasis, al kan je er ook voor kiezen om de stage te spreiden, bijvoorbeeld over de zomerperiode of één of meer dagen per week tijdens het academiejaar.

Tijdens je stage analyseer je een sociaal-economisch vraagstuk in het bedrijf of de organisatie waarin je meedraait. Dankzij jouw expertise help je ook met het oplossen van dit vraagstuk of probleem.

De stage doe je niet alleen, want je mag op de begeleiding rekenen van iemand uit je opleiding en iemand uit het bedrijf of organisatie waar je werkt. Je rondt het internship af met een schriftelijk rapport en een mondelinge presentatie, gevolgd door een verdediging in het bijzijn van beide begeleiders.

"Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is initiatief nemen" - masterstudente Charlotte

Charlotte: “Mijn takenpakket was zeer divers: ik had gesprekken met klanten, schreef aanvragen tot een kredietlening uit, ontfermde mij over administratieve taken en onthaal, woonde vergaderingen bij en belde klanten op bij achterstallige betalingen. 

Mijn stage heeft me heel veel bijgebracht. Ik heb ervaring opgedaan met microkredieten in een geïndustrialiseerd land zoals België. Bovendien heb ik natuurlijk kennisgemaakt met het bedrijfsleven.

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is initiatief nemen en niet bang zijn om iets fout te doen. Ik was altijd onzeker om een andere taal te spreken, maar dat heb ik tijdens mijn stage achter mij gelaten: ik ben gewoon beginnen praten, ook al was het soms niet foutloos.”