Bachelor sociaal-economische wetenschappen

Tijdens de bachelor sociaal-economische wetenschappen verwerf je een stevige basiskennis in sociaal-wetenschappelijke disciplines en economie en bedrijfskunde. Je hebt daarnaast voldoende vrijheid om je studieprogramma in te vullen op basis van je interesses en sterktes. 

Volg je een modeltraject? Dan behaal jij je bachelordiploma na drie jaar en kan je daarna doorstromen naar de master sociaal-economische wetenschappen of naar een andere master van de Faculteit Sociale Wetenschappen of Bedrijfswetenschappen en Economie.

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen, en het voorbeeldrooster om te zien hoe een lesweek eruit ziet.

De studiepunten (sp) geven je een goed beeld van de tijd die je zal besteden aan je opleiding en aan elk opleidingsonderdeel. Per studiepunt moet je rekenen op 25 tot 30 uren studeren, lessen volgen en examens afleggen.

Overtuigd om sociaal-economische wetenschappen te studeren? Lees de toelatingsvoorwaarden en schrijf je in voor de opleiding.

Hoe ziet je opleiding eruit?