Waarom TEW: economisch beleid studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 4 belangrijkste troeven

Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Economisch hart van Vlaanderen

Antwerpen is een bruisende stad. In deze inspirerende omgeving dagen we je uit met verschillende werkvormen. Je overtreft jezelf. Wij zorgen voor een goede en persoonlijke begeleiding: professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten begeleiden je door je hele studiecarrière.

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen het economisch hart van de Vlaamse economie.

Antwerpen is al meer dan vijf eeuwen het grootste diamantcentrum ter wereld. De diamant is een goede indicator. Als luxeproduct bij uitstek krijgt het als eerste klappen als er een economische crisis op komst is.

[TOP]

Internationaal studeren: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen. Studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet de universiteit maximaal in op internationale leerervaringen. De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie heeft een zeer groot internationaal netwerk

De mogelijkheden zijn enorm:

  • Je kan één of twee semesters op internationale uitwisseling naar meer dan 120 bestemmingen.
  • Of kies je liever voor een kortere summer school of een buitenlandse stage?
  • Ook bij ons op de campus ontmoet je zeker uitwisselingsstudenten die bij ons lessen volgen of krijg je les van buitenlandse professoren. 
  • Je kan je master volgen in het Engels. De master Applied Economic Sciences: Economic Policy wordt op de Stadscampus gedoceerd. Zo bouw je naast een grondige economische verdieping ook een stevige Engelse basis op. Bovendien kan je ervoor kiezen om een extra masterjaar te volgen aan de Universiteit Maastricht in de vorm van een double degree programma.

[TOP]

Naar het buitenland tijdens je opleiding TEW: economisch beleid

Ontdek alle mogelijkheden

Kwaliteitsvol onderwijs

Je volgt onderwijs van de hoogste kwaliteit. Naast een stevige theoretische basisintegreer je recente inzichten uit academisch onderzoek. Via je masterproef dagen we je uit om je theoretische kennis toe te passen.

De opleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie zijn bovendien geaccrediteerd bij AACSB en bij EFMD. Deze organisaties kennen kwaliteitslabels toe aan de beste en belangrijkste managementopleidingen in de wereld. Dankzij deze combinatie van AACSB, EFMD-programme en EQUIS accreditaties, behoren we tot de top 1% van business schools wereldwijd.

[TOP]

Blended learning

De mix van contactonderwijs en online leren

Bouw je netwerk uit en lanceer je carrière

Toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid is een gegeerd diploma op de arbeidsmarkt. Organisaties rekruteren op de universiteit tijdens jobbeurzen. Door onze samenwerking met Randstad Young Talents word je verder op maat begeleid.

Dankzij de vele nationale en internationale (bedrijfs)contacten van UAntwerpen, bouw je tijdens je studie ook zelf een netwerk uit.

[TOP]

Van welke studentenverenigingen kan ik lid worden als student TEW: economisch beleid?