Bachelor toegepaste economische wetenschappen

Binnen de bachelor toegepaste economische wetenschappen worden er twee opleidingen aangeboden: bedrijfskunde en economisch beleid.

In het eerste jaar zijn de studieprogramma’s voor bedrijfskunde en economisch beleid nog gelijk. In beide opleidingen krijg je dan een brede economische vorming. Vanaf het tweede jaar heb je meer opleidingsonderdelen binnen de opleiding van jouw keuze.

Volg je een modeltraject? Dan behaal jij je bachelordiploma na drie jaar en kan je daarna doorstromen naar de master toegepaste economische wetenschappen.

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen, en het voorbeeldrooster om te zien hoe een lesweek eruit ziet.

De studiepunten (sp) geven je een goed beeld van de tijd die je zal besteden aan je opleiding en aan elk opleidingsonderdeel. Per studiepunt moet je rekenen op 25 tot 30 uren studeren, lessen volgen en examens afleggen.

Overtuigd om toegepaste economische wetenschappen te studeren? Lees de toelatingsvoorwaarden en schrijf je in voor de opleiding.