Wat wordt er besproken?

De Raad van Bestuur is het hoogste beleidsorgaan van onze universiteit waarvoor studenten rechtstreeks verkozen kunnen worden. Hier worden cruciale beslissingen genomen over het beleid van Universiteit Antwerpen: beheer van gebouwen, speerpunten van onderzoek, verdeling van overheidssubsidies en beheer van de algemene financiën.

Met wie zit je aan tafel?

Als lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordig je de belangen van onze universiteit en ziet toe op de langetermijnvisie, vanuit je expertise als student. Dit doe je in samenwerking met twee andere studenten, de rector en vice-rectoren en vertegenwoordigers van het academisch, administratief en technisch personeel.

Wat wordt er verwacht?

Een mandaat in de Raad van Bestuur duurt twee academiejaren (tenzij je afstudeert of je mandaat eerder neerlegt). 

Als verkozen studentenvertegenwoordiger wordt van jou verwacht dat je deze vergaderingen grondig voorbereidt, bijwoont en indien nodig het woord neemt om zaken die belangrijk zijn voor onze medestudenten onder de aandacht te brengen. Als verkozene in de Raad van Bestuur krijg je automatisch een zitje in de Studentenraad. Zo word jij de kennislink tussen de Raad van Bestuur en de Studentenraad. 

Van de drie verkozen studenten wordt één student afgevaardigd naar het Bestuurscollege, het hoogste uitvoerende orgaan van de universiteit. Van de verkozen studenten wordt verwacht dat zij altijd aanwezig kunnen zijn, tenzij vanwege uitzonderlijke omstandigheden. Als studentenvertegenwoordiger ben je gewettigd afwezig van verplichte lessen.

Wat is de vergaderfrequentie?

De Raad van Bestuur, het Bestuurscollege en de Studentenraad komen maandelijks samen.

Hoe kandideren?

Binnenkort worden hier de data bekend gemaakt voor de kandidaatstellingen voor een mandaat in de Raad van Bestuur voor academiejaar 2025-2026.

Jezelf kandidaat stellen voor een mandaat in de Raad van Bestuur kan door jouw CV en motivatiebrief per e-mail te bezorgen aan stuververkiezingen@uantwerpen.be.