Side header image

Bachelor in de geneeskunde

Toelatingsexamen arts

Het toelatingsexamen arts is verplicht voor iedereen die in Vlaanderen geneeskunde wil studeren.Er zijn twee onafhankelijke examenmomenten: begin juli en eind augustus. Het examen neemt een volledige dag in beslag.

Het examen bestaat uit twee delen:

  • Kennis en Inzicht in de Wetenschappen (KIW) peilt naar je kennis van en inzicht in biologie, fysica, chemie en wiskunde.
  • Informatie Verwerven en Verwerken (IVV) peilt naar je vermogen om informatie adequaat op te nemen én om die informatie te verwerken.

Inschrijven voor het toelatingsexamen is verplicht en doe je online.

Je slaagkansen verhogen? Volg de EMSA-workshops!

De studentenvereniging EMSA (European Medical Students' Association) organiseert samen met de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen een reeks workshops ter voorbereiding op het toelatingsexamen arts. De EMSA-workshops vinden telkens plaats in het voorjaar.

  • Workshops KIW
    In de workshops genetica, wiskunde, chemie en fysica overlopen de docenten bondig de theorie en bespreken ze voorbeeldvragen, waarbij de nadruk ligt op oplossingstechnieken.
  • Workshops IVV
    Deze workshops focussen op communicatievaardigheden in de arts-patiëntrelatie en het inoefenen van technieken voor het beantwoorden van vragen bij medische teksten.

Schrijf je in voor de EMSA-workshops