7de Contactdag Joodse Studies van de Lage Landen

Universiteit Antwerpen
Maandag 26 mei 2014

09.30 uur - 17.00 uur

Gevolgd door een avondlezing van Prof. dr. Dan Michman (Bar-Ilan University) om 20.00 uur.

Contactdag: lokaal C.102, Prinsstraat 13
Avondlezing: lokaal R.013, Rodestraat 14

Het Instituut voor Joodse Studies organiseert voor de zevende keer aan de Universiteit Antwerpen een interdisciplinaire ontmoetingsstudiedag op het terrein van Joodse Studies over de Lage Landen. Doel van deze dag is de verschillende onderzoekers die zich bezighouden met Joodse Studies over de Lage Landen met elkaar in contact te brengen en de mogelijkheid te geven hun onderzoek, zowel afgewerkt als "work in progress", te presenteren. Door de dag open te stellen voor zowel jonge als meer gevestigde onderzoekers hopen we bij te dragen tot een positieve wisselwerking tussen verschillende onderzoeksgeneraties. Dit jaar omvat de contactdag ook een panelgesprek betreffende vergelijkend onderzoek over de Holocaust met Prof. dr. Dan Michman als keynote spreker. Na de contactdag zal Dan Michman een avondlezing geven met als titel The Holocaust and the Genocide Phenomenon: Are They Related?.

Contactdag en avondlezing in het Engels - toegang gratis

Inschrijvingsformulier: klik hier.