Leeszaal

De bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap heeft een eigen leeszaal, waarin de meeste belangrijke naslagwerken te raadplegen zijn in de handbibliotheek. De leeszaal is voorzien van draadloos internet.

Aanvragen

De collectie van de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap is opgenomen in de Anet catalogus (het netwerk van academische en bijzondere collecties in de provincies Antwerpen en Limburg). In deze catalogus zijn de boeken van het Ruusbroecgenootschap gekenmerkt met 'Universiteit Antwerpen Stadscampus' en de afkorting 'RG'. Door te klikken op de knop 'documentaanvraag' kunt u items uit onze collectie aanvragen. Wanneer uw aanvraag behandeld is, ontvangt u een bericht.

Om items uit de bibliotheken van de Universiteit Antwerpen te kunnen raadplegen, moet u in het bezit zijn van een geldige lezerskaart. Indien u nog niet geregistreerd bent als lezer, kunt u de lezerskaart aanvragen aan de hoofdbalie van de Universiteitsbibliotheek op de begane grond. U krijgt dan een gebruikerscode en een wachtwoord waarmee u online items kunt aanvragen.

Uitlening en inzage

De meeste boeken uit onze collectie kunnen worden ontleend, tenzij in de catalogus is aangegeven dat dit niet mogelijk is. Naslagwerken (zoals woordenboeken en encyclopedie├źn), tijdschriften, preciosa en archiefstukken worden in de regel nooit uitgeleend. Wij volgen hierin de regels van de Universiteitsbibliotheek: lenen.

U kunt de periode voor de ontlening tot drie keer verlengen. Verlenging moet worden aangevraagd voordat de lopende leentermijn is verstreken. Verlengen kan:

  • aan de balie in de leeszaal
  • door te bellen naar 03 265 43 66
  • via My Library op de website van de Universiteitsbibliotheek

Items uit onze Bijzondere Collecties kunnen niet ontleend worden en kunnen alleen geraadpleegd worden onder toezicht in de leeszaal. Wij verzoeken u uw komst aan te kondigen via dit formulier.