Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Aanvraagformulier toelating inschrijving in het tweede semester

Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

Algemene informatie

Wil je een opleiding aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie (FBE) aanvatten in het tweede semester? Dat heb je een facultaire toelating nodig. Deze toelating kan je aanvragen aan de hand van onderstaand formulier.

Dit formulier is bestemd voor studenten die voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van de opleiding. De toelatingsvoorwaarden tot de opleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie worden jaarlijks vastgelegd en zijn te vinden op de website, per opleiding in het linkermenu. Mocht blijken dat je niet aan de rechtstreekse toelatingsvoorwaarden voldoet, gelieve dan één van de andere online formulieren te raadplegen.

  • Studenten die niet voldoen aan de toelatingsvoorwaarden kunnen, indien hun opleiding sterk aanleunt bij de opleidingen die wél toegang bieden, aan de hand van dit formulier een toelating aanvragen. Deze dossiers worden ook behandeld door de Commissie Bijzondere Inschrijvingen en Studievoortgang.
  • Ook voor studenten met een Nederlands of Luxemburgs diploma is er een specifiek formulier voorzien.

Voor studenten die wel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, maar hun vooropleiding nog niet hebben afgerond, is er een specifiek formulier voorzien om een combinatie van studieprogramma's aan te vragen.

Belangrijk: nieuwe bachelorstudenten worden verplicht een vast pakket aan opleidingsonderdelen op te nemen, het zogenaamde startpakket. Meer informatie over de inhoud van dit door de faculteit vastgelegde startpakket vind je in het formulier zelf.

Als je binnen de faculteit zelf heroriënteert naar een andere opleiding (bijv. van Ba handelsingenieur naar Ba TEW: bedrijfskunde) behoren de opleidingsonderdelen van het eerste semester en de jaaropleidingsonderdelen ook tot je startpakket. Neem contact op met een studietrajectbegeleider via Helpdesk FBE om je situatie te bespreken.

Deadlines

Aanvragen voor inschrijvingen in de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie in het tweede semester van het huidige academiejaar kunnen ingediend worden tussen 15 november en 21 februari. Dien je aanvraag in voor 1 februari om voor de start van het tweede semester antwoord te krijgen. Na 21 februari kunnen geen dossiers meer ingediend worden voor het lopende academiejaar.

De dossiers worden zo snel mogelijk behandeld, in volgorde van binnenkomen. Normaal gezien ontvang je binnen de twee weken een antwoord. De verwerkingstijd kan iets langer zijn in de drukke periodes.