Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Ondersteuning bij wiskunde

Twijfel over je niveau van wiskunde? We kunnen je helpen!

Voorbereidingscursus wiskunde voor eerste bachelorstudenten 2024-2025

Wil je in september 2024 aan de opleiding tot industrieel ingenieur beginnen, maar twijfel je of je de wiskunde uit het secundair onderwijs voldoende onder de knie hebt? Kom dan naar onze voorbereidingscursus: in 2 weken tijd spijkeren we je basiskennis wiskunde bij. Er worden onderwerpen herhaald, zoals analyse, algebra en goniometrie. Maar ook onderwerpen die hoogstwaarschijnlijk nog nieuw zijn voor jou komen aan bod, waaronder complexe getallen, cyclometrische functies en splitsen in partieelbreuken. 

De fysieke voorbereidingscursus wiskunde vindt plaats van 8 t.e.m. 18 september 2024. Meer info ontvang je na inschrijving.

Zelfstudiepakket wiskunde voor schakelstudenten 2024-2025

Start je in september 2024 aan het schakelprogramma voor industrieel ingenieur en wil je je wiskunde opfrissen? Er is speciaal voor schakelstudenten een zelfstudiepakket wiskunde opgemaakt. Via dit zelfstudiepakket wiskunde kan je je kennis over wiskunde opfrissen.

Klik hier voor het zelfstudiepakket wiskunde voor schakelstudenten van 2024. De inhoud is niet veranderd ten opzichte van de voorbije jaren.

Monitoraat Wiskunde voor alle studenten tijdens het academiejaar

Is wiskunde niet jouw sterkste kant?

Als student kan je terecht bij Annelies Fabri, onze monitor wiskunde, en ook bij alle overige wiskundedocenten om je tijdens het academiejaar de nodige ondersteuning te bieden bij het verwerken van de wiskundeleerstof.

Er worden heel het academiejaar door SOM-sessies georganiseerd. SOM staat voor Samen Oefeningen Maken. Tijdens deze sessies kan je vrijblijvend langskomen om wiskunde-oefeningen te maken. De monitor is aanwezig om je te helpen als je er zelf niet uit raakt. Uiteraard kan je haar dan ook vragen stellen over de theorie. Zo kan je de technieken die je geleerd hebt in de hoorcolleges en oefenzittingen zelf verder inoefenen. 

Beroep doen op het Monitoraat Wiskunde is niet verplicht.