Letteren en Wijsbegeerte

Op Erasmus in Lancaster, Verenigd Koninkrijk

  • ​Catherine Cuypers
  • Erasmus in Lancaster, Verenigd Koninkrijk
  • Bachelor taal- en letterkunde: Engels - theater-, film- en literatuurwetenschap
  • September tot december 2020

Schermen in Lancaster

Zou ik Lancaster aanraden? Zeker! Het is een heel aangename en pittoreske locatie pal in de 'English countryside'. Tegelijkertijd ben je ook dicht bij de stad Lancaster en niet heel ver van Morecambe beach. Er is heel veel te zien in een straal van 20km en je zit natuurlijk evenmin ver van het befaamde Lake District. De proffen en medewerkers van de universiteit zijn heel erg vriendelijk: je kan er altijd wel bij iemand terecht.

Ik leerde zowel locals als internationale studenten een beetje kennen. Op Lancaster University merkte ik dat er meer openheid was tussen studenten onderling dan ik in België gewend was. Ook de proffen zelf waren erg toegankelijk, wat heel fijn was.

Ik ben er bij de schermclub gegaan, waar ik veel Engelsen leerde kennen. De sociale bijeenkomsten van de club waren een grote steun voor mij. Ik ben nog steeds deel van de Lancaster Roses family! Lancaster is bovendien the International School of the Year, dus je leert er sowieso ook veel buitenlandse studenten kennen.   (Lees verder onder de foto's)

Ontdekkingen in Lancaster

Aan de universiteit ging ik ook bij de Vegan and Vegetarian Society. Ik ben zelf veganistisch en dus is het altijd beetje spannend of je op een nieuwe plaats keuze zult vinden. Dat was gelukkig allesbehalve een probleem! Lancaster en omstreken heeft een rijk aanbod aan plantaardige voeding. The Herbarium Bar was bijvoorbeeld een zalig plantaardig restaurant.

Andere favorieten in Lancaster, waar moet ik beginnen? Williamson's Park, Crook de Lune, Morecambe Beach, de campus zelf met de mooie Woodland Trails, ... Er is voor elk wat wils! Deze Erasmus was gewoon mega leuk en ik kan er uren over verder gaan.