Letteren en Wijsbegeerte

Toelatingsvoorwaarden

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent ingeschreven voor een bachelor-, schakel- of voorbereidingsprogramma aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UAntwerpen.
  • Als je een bachelorstudent bent, heb je met succes het 1ste bachelorjaar afgerond (minstens 60 SP verworven).
  • Je hebt gemiddeld 13,5/20 behaald op het geheel van de afgelegde vakken. Volg je een schakel- of voorbereidingsprogramma? Dan geldt dat je minstens 13,5/20 moet hebben behaald in je vorige opleiding.
  • Instappen tijdens de master is ook mogelijk, als je besluit een tweede master op te nemen of al in een tweejarig traject ingeschreven bent.

Hoe verloopt de procedure?

Het programma start steeds in het tweede semester, zodat studenten minstens 3 semesters de tijd krijgen om het programma te voltooien (tweede semester BA3 + Master; tweede semester BA2 + BA3).

Je dient een schriftelijke aanvraag in voor 15 december 2023 via honours.flw@uantwerpen.be. Deze aanvraag bevat:

  • vermelding naam, contactgegevens, studierichting en rolnummer 
  • een curriculum vitae met vermelding studieresultaten
  • een motivatiebrief waarin je motiveert waarom je je kandidaat stelt voor dit programma en wat jou een geschikte kandidaat maakt

De selectiecommissie, bestaande uit Tanja Mortelmans (hoofdcoördinator van het honours programma FLW), Kathlijn Pittomvils (administratief coördinator), Tom Paulus en Greet De Block (mentoren), oordeelt over de ingediende kandidaturen.

Uiterlijk eind december 2023 verneem je of je mag starten met je honours programma.

De mentoren contacteren je vervolgens voor een overlegmoment en volgen je voor de rest van het traject verder op aan de hand van feedbackgesprekken.

Het FLW honours programma werkt via een pass/fail systeem op elk van de onderdelen. Herkansing is niet mogelijk. Om een pass te bekomen, dien je voor dat onderdeel minstens 12/20 te behalen. Bij een fail stopt in principe je deelname aan het honours programma. Uiteraard proberen we – samen met jou – te voorkomen dat het tot een fail komt, onder meer met uitgebreide coaching en intensieve opvolging.