Leiderschap in de culturele sector. Het managen van creativiteit. 30 maart 2015

We bogen ons op deze studiedag over de vragen: hoe stuur je creatieve mensen aan?Waar moet je rekening mee houden om ze voldoende artistieke ruimte te geven, maar tegelijkertijd toch de financiële grenzen te bewaken. Bij uitbreiding ging het ook over het managen van onzekerheid. Enerzijds heeft dit te maken met een steeds complexer wordende omgeving, anderzijds met de aard van het artistieke product zelf, dat een hoge graad van onvoorspelbaarheid heeft. Naast een academische reflectie, kwamen ook diverse praktijkvoorbeelden uit de culturele en creatieve sectoren aan bod.

Op het einde van middag reikte minister Sven Gatz de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor cultureel ondernemerschap uit aan SWEN VINCKE van Larian Studio's en bekroonde het Bilsen Fonds ook de winnaars van de scriptieprijs cultuurmanagement 2014: Rien Haest en Ellen Loots .

Meer weten over de laureaat Swen Vincke en over zijn bedrijf Larian Studio's? Download dan de brochure van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Ondernemerschap.

Download het webverslag van deze studiedag.

Download het volledige programma

CV's key note speakers

drs. Koen Marichal, Antwerp Management School
dr. Sue Kay, Universiteit Exeter
dr. Johan Kolsteeg, Hoge School voor de Kunsten Utrecht
Dirk De Corte, docent Universiteit Antwerpen, Managing Partner ImproveMenT