Het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt opnieuw een prijs uit voor een doctoraatsstudie in het cultuurmanagement. Dit jaar slaat het Fonds de handen hiervoor in elkaar met ENCATC. Aan deze prijs is een bedrag verbonden van € 2.500.

Inzenden kan tot 1 april 2021, door een digitale versie van het doctoraat, een aanbevelingsbrief van de promotor of een andere referent en een beknopt c.v. in te dienen bij het secretariaat van het Fonds voor Cultuurmanagement:

t.a.v. Nathalie Verboven, Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13, C452, 2000 Antwerpen nathalie.verboven@uantwerpen.be

Het reglement van de prijs vindt u hier.

Masterscripties voor de prijs van 2022 worden ook reeds verzameld!

Van Prijs Cultuurmanagement tot Ultima voor Cultureel Ondernemerschap

Er werd door het Fonds tot 2010 jaarlijks een Prijs voor de meest verdienstelijke cultuurmanager van het jaar uitgereikt. Deze eer viel al te beurt aan Sylvie Dhaene van het huis van Alijn, Barbara Wyckmans, directeur van HetPaleis, Jerry Aerts van deSingel en Walter Rycquart.

Vanaf 2011 reikt het Bilsen Fonds samen met de Vlaams Gemeenschap de Prijs Cultuurmanagement van de Vlaamse Gemeenschap i.s.m. het Fonds voor Cultuurmanagement uit. De laureaten waren al  de spinoff van Vooruit: YesPlan (2011); het Vlaams Audiovisueel Fonds (2012) en Ancienne Belgique (2013).

Sinds 2014 is deze prijs omgedoopt tot Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Ondernemerschap. Deze Cultuurprijs werd voor 2014 uitgereikt aan Swen Vincke van gamesstudio Larian. In 2015 viel de eer te beurt aan Maarten Van Cauwenberghe van dansgezelschap Voetvolk. Vanaf 2016 werden de Vlaamse Cultuurprijzen omgedoopt tot Ultimas. De eerste Ultima voor Cultureel Ondernemerschap werd uitgereikt in 2016 aan Timelab. De Ultima 2017 voor Cultureel Ondernemerschap werd toegekend aan Paul Schyvens, coördinator en bezieler van De Roma. In 2019 ging de Ultima voor Cultureel Ondernemerschap naar Allez Chantez! van Annelore Camps en alumna van de master cultuurmanagement, Laila De Bruyne.

Meer informatie over de Ultimas: www.ultimas.be