Scriptieprijs 2017

Jaarlijks wordt de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement uitgereikt aan een ongepubliceerde studie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en/of Nederland. Het Fonds wil daarmee de kwaliteit van het management in culturele en creatieve sectoren stimuleren. Het Fonds bekroont alternerend een masterscriptie en een doctoraatsstudie.

In 2018 wordt een masterscriptie uit 2017 bekroond met een geldprijs van € 2.500. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Colloquium van het Fonds voor Cultuurmanagement op 14 mei 2018 aan de Universiteit Antwerpen. Lees het reglement van de scriptieprijs voor cultuurmanagement. Stel je kandidaat voor 1 april 2018.

De scriptieprijs 2016 werd op 16 mei 2017 uitgereikt aan  Tom Declercq voor zijn scriptie "Het Vlaamse clubcircuit in cijfers. Een onderzoek naar de economische impact van de Vlaamse muziekclubs.”

Van Prijs Cultuurmanagement tot Ultima voor Cultureel Ondernemerschap

Er werd door het Fonds tot 2010 jaarlijks een Prijs voor de meest verdienstelijke cultuurmanager van het jaar uitgereikt. Deze eer viel al te beurt aan Sylvie Dhaene van het huis van Alijn, Barbara Wyckmans, directeur van HetPaleis, Jerry Aerts van deSingel en Walter Rycquart.

Vanaf 2011 reikt het Bilsen Fonds samen met de Vlaams Gemeenschap de Prijs Cultuurmanagement van de Vlaamse Gemeenschap i.s.m. het Fonds voor Cultuurmanagement uit. De laureaten waren al  de spinoff van Vooruit: YesPlan (2011); het Vlaams Audiovisueel Fonds (2012) en Ancienne Belgique (2013).

Sinds 2014 is deze prijs omgedoopt tot Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Ondernemerschap. Deze Cultuurprijs werd voor 2014 uitgereikt aan Swen Vincke van gamesstudio Larian. In 2015 viel de eer te beurt aan Maarten Van Cauwenberghe van dansgezelschap Voetvolk. Vanaf 2016 werden de Vlaamse Cultuurprijzen omgedoopt tot Ultimas. De eerste Ultima voor Cultureel Ondernemerschap werd uitgereikt in 2016 aan Timelab. De Ultima 2017 voor Cultureel Ondernemerschap werd toegekend aan Paul Schyvens, coördinator en bezieler van De Roma.

Meer informatie over de Cultuurprijzen vindt u hier

Meer informatie over de Ultimas: www.ultimas.be