Scriptieprijs 2016

Jaarlijks wordt de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement uitgereikt aan een ongepubliceerde masterscriptie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en/of Nederland. Het Fonds wil daarmee de kwaliteit van het management in de sector van kunst en cultuur mee helpen stimuleren. Aan deze prijs is een bedrag verbonden van € 2.500. Lees het reglement van de scriptieprijs voor cultuurmanagement.

De scriptieprijs 2016 werd op 16 mei 2017 uitgereikt aan  Tom Declercq voor zijn scriptie "Het Vlaamse clubcircuit in cijfers. Een onderzoek naar de economische impact van de Vlaamse muziekclubs.”

Prijs voor cultuurmanagement

Er werd door het Fonds tot 2010 tevens een Prijs voor de meest verdienstelijke cultuurmanager van het jaar uitgereikt. Deze eer viel al te beurt aan Sylvie Dhaene van het huis van Alijn, Barbara Wyckmans, directeur van HetPaleis, Jerry Aerts van deSingel en Walter Rycquart.

Vanaf 2011 reikt het Bilsen Fonds samen met de Vlaams Gemeenschap de Prijs Cultuurmanagement van de Vlaamse Gemeenschap i.s.m. het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement uit. De laureaten waren al  de spinoff van Vooruit: YesPlan (2011); het Vlaams Audiovisueel Fonds (2012) en Ancienne Belgique (2013).

Sinds 2014 is deze prijs omgedoopt tot Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Ondernemerschap. Deze Cultuurprijs werd voor 2014 uitgereikt aan Swen Vincke van gamesstudio Larian. In 2015 viel de eer te beurt aan Maarten Van Cauwenberghe van dansgezelschap Voetvolk.

Meer informatie over de Cultuurprijzen vindt u hier