Diergeneeskunde

Diergeneeskunde

Met de Antwerpse bacheloropleiding diergeneeskunde kies je voor een internationaal erkende en praktijkgerichte opleiding. Tijdens dit intensieve traject kan je rekenen op een persoonlijke aanpak

Je krijgt interactieve lessen in kleine groepen en hebt een vlot contact met je docenten. Je start met de theorie, maar proeft ook al snel van de praktijk

Je staat er niet alleen voor. Het Overbruggingsonderwijs, het Monitoraat Wetenschappen en de studietrajectbegeleider helpen je op weg bij de start van je opleiding. 

Ook de hechte studentengroep, het gedreven team van docenten en de gezellige groene campus zorgen ervoor dat je je al snel thuis voelt in de opleiding.​

Iets voor jou?

Docenten en studenten vertellen over hun opleiding.

Lees de brochure

Het gezonde dier, in theorie en in praktijk

In je opleiding komen alle diersoorten aan bod: paarden, runderen, katten en honden, varkens, konijnen, pluimvee... Natuurlijk start je met de theorie over het gezonde dier

Toch maak je ook al kennis met de klinische en praktische aspecten van het beroep. Voor demonstraties en hands-on practica trekken we naar het gloednieuwe vaardighedenlabo en naar onze oefenstal ‘De Ark’. 

Daar leer je ook al doende alles over dierengedrag en dierenwelzijn, want we vinden het belangrijk dat je vlot en veilig leert omgaan met dieren.

Meer mogelijkheden dan je denkt

Het bachelordiploma geeft je rechtstreekse toegang tot de master in de diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Dat is de enige Vlaamse universiteit waar je deze masteropleiding kan volgen. Via wederzijds overleg zorgen we ervoor dat je na je bacheloropleiding in Antwerpen probleemloos kan aansluiten bij de masterstudenten in Gent.

De meeste dierenartsen werken als zelfstandig dierenarts, eventueel in een groepspraktijk. Hoewel het behandelen van zieke dieren hun hoofdtaak blijft, is voor runder-, varkens- en pluimveedierenartsen het belang van ziektepreventie en bedrijfsbegeleiding de laatste jaren sterk toegenomen.

Ga je later niet aan de slag in een dierenartspraktijk? Je hebt ook jobmogelijkheden in de levensmiddelenindustrie, in de farmaceutische sector en veevoederbedrijven, of in het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek.