Bachelor in de rechten

Bachelor rechten

​Jij

  • Heb je belangstelling voor de politieke, sociaaleconomische en wetenschappelijke ontwikkelingen in onze samenleving?
  • Houd je van de uitdaging om een probleemstelling in een ruimere context te plaatsen en kritisch te analyseren?
  • Ben je sterk in logisch redeneren en denk je oplossingsgericht?
  • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden?

Deze eigenschappen zijn onmisbaar voor een jurist. Heb je daarnaast ook voldoende motivatie en de juiste studiehouding, dan is de rechtenopleiding zeker het overwegen waard.

Je opleiding

Recht is meer dan rechtszaken in de rechtbank. Recht vind je overal in de samenleving terug. Het  is een instrument om problemen in de samenleving te voorkomen en/of op te lossen. Het is dan ook belangrijk dat juristen een brede kijk hebben op en inzicht hebben in mens en samenleving.
 
De bacheloropleiding bestaat uit 3 pakketten opleidingsonderdelen:

  • een stevige juridische basis: vrijwel alle basistakken van het Belgische recht, maar ook Europese en internationale rechtsvakken
  • grondslagen en hulpwetenschappen: een brede algemene vorming met o.m. economie en sociologie
  • juridische vaardigheden zoals argumenteren, debatteren en juridische teksten schrijven 

Op die manier verwerf je niet alleen kennis, maar krijg je ook inzicht in het waarom van het recht zodat je in staat bent om autonoom en op een creatieve wijze – afhankelijk van de situatie – met rechtsregels te werken en ze toe te passen.

Je toekomst

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de rechten. Als je je wil specialiseren in fiscaal recht, kan je binnen de master in de rechten meteen kiezen voor de afstudeerrichting fiscaal recht.
 
De master in de rechten bereidt je optimaal voor op een job in een ruim werkveld. Uiteraard kan je later aan de slag in de zogenaamde togaberoepen: als advocaat, als magistraat of in het notariaat.
 
Maar dat is niet alles: dankzij jouw ruime opleiding kan je ook aan de slag in de bedrijfswereld, bij de overheid, in een internationale organisatie of in de non-profitsector. Daar werken onze afgestudeerden in een adviserende of leidinggevende functie.