Rechten studeren? Dat doe je in Antwerpen!

Deze troeven maken ons uniek

Kwaliteitsvol onderwijs

In onze opleidingen leggen we sterk de nadruk op competentiegericht onderwijs in kleine groepen. De prof kan je zo een persoonlijke begeleiding bieden en ook onmiddellijke feedback geven. Onze proffen zijn zelf nog steeds actief in het werkveld als advocaat, jurist, magistraat, ... waardoor zij actuele cases kunnen voorleggen aan de studenten. Zo blijf je helemaal up-to-date!

Warm hart voor élke student

Zowel aan de Faculteit Rechten als aan de Universiteit Antwerpen kan je rekenen op een breed aanbod aan ondersteuning. Doordat we een kleinere universiteit zijn, kunnen we deze persoonlijke aanpak ook garanderen. Op ons kan je rekenen, wij zijn er voor jou. Het STIP, de dienst van de UAntwerpen, biedt jou graag ondersteuning op maat voor zowel studiegerelateerde struggles als persoonlijke moeilijkheden. Heb je een leerbeperking? Dan biedt het STIP ook aan jou ondersteuning. 

Professoren, assistenten, studentenbegeleiders, studietrajectbegeleider, medestudenten en nog vele andere medewerkers van de faculteit staan klaar om jou doorheen de opleiding te gidsen. Zo word jij de jurist van morgen

De overstap naar het hoger onderwijs doe je niet alleen

We zijn er ons van bewust dat de overstap van het secundair onderwijs naar het hoger onderwijs niet altijd evident is. Daarom bieden we jou het mentoraat aan. Je krijgt een mentor toegewezen, een assistent van de faculteit, die jou helpt bij de academische en sociale integratie binnen onze opleiding en binnen de faculteit en universiteit. 

Daarnaast krijg je – via de taaltoetsen – een goed beeld wat van jou verwacht wordt op vlak van taalvaardigheidTaal is hét instrument van de jurist. Is je taalniveau nog niet voldoende? Wij geven jou de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig

Tot slot worden er proefexamens georganiseerd om jou optimaal voor te bereiden op de examens. Mondelinge examens zijn en blijven de evaluatievorm bij uitstek. De individuele aanpak maakt een betere beoordeling mogelijk. Dit wordt door onze studenten sterk gewaardeerd.

Internationale ervaring brengt jou verder

Ooit al eens gehoord van Erasmus? Ga naar het buitenland en ontdek het zelf! Zowel binnen de opleiding bachelor in de rechten als in onze masteropleiding heb je een brede keuze om het recht in de wereld te ontdekken. Studeren of stage lopen in het buitenland? Het aanbod is immens!

Antwerpen bruist

Antwerpen, een stad vol mogelijkheden, waar je in het echte leven studeert. Geen typische studentenstad, maar wel één met vele troeven en met mensen uit de echte wereld. Kortom: zeker de moeite om Antwerpen te leren kennen! En dat doe je vooral met STAN!

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in de opleiding rechten? We zorgen dat je alle nodige informatie tijdig in je mailbox ontvangt.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de gegevensverwerking zoals aangegeven in het privacybeleid.