Rechten

Rechten

Geef onze samenleving mee vorm

In onze samenleving zijn regels en wetten niet meer weg te denken. We hebben ze immers nodig om te kunnen samenleven en structuur te geven aan de complexiteit ervan. 

De jurist van morgen komt met creatieve oplossingen voor problemen in onze maatschappij. Het is dan ook belangrijk om als jurist met een open blik inzicht te krijgen in mens en samenleving.

Onze opleiding zet sterk in op deze jurist van de toekomst. Ze beschouwt Recht niet als een eiland, maar bekijkt deze in relatie tot de samenleving errond, met al zijn facetten. Deze jurist zal dus niet alleen oplossingsgericht denken, zij zal ook autonoom handelen. Net wat onze maatschappij nodig heeft. #rechtindesamenleving !

De Faculteit Rechten zet sterk in op competentiegericht en gecoacht zelfverantwoordelijk onderwijs in kleine groepen, volgens een recht-in-contextbenadering en met aandacht voor internationalisering en persoonlijke begeleiding voor de generatiestudenten.

Veel meer dan theorie

De Universiteit Antwerpen is een kleinere universiteit, waardoor hoorcolleges in kleinere studentengroepen kunnen plaatsvinden. Dit maakt een persoonlijk contact met de professoren gemakkelijker. Ook het vaardighedenonderwijs wordt in heel kleine groepen gegeven waardoor persoonlijke begeleiding en onmiddellijke feedback mogelijk is. Als jurist ben je namelijk ook een doener: je kan vlot bronnen opzoeken, logisch redeneren, argumenteren en debatteren.

De weg naar de jurist van morgen

Je start in de bachelor in de rechten waar je zowel een stevige juridische basis krijgt, als een brede algemene vorming. Ook de juridische vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de bacheloropleiding. 

Nadien kan je je gaan specialiseren in de masteropleiding. Je hebt de keuze uit verschillende opties:

  • In de master in de rechten kies je in welke mate en in welke rechtsdomeinen je je wil specialiseren
  • Uniek in Vlaanderen is de afstudeerrichting fiscaal recht, die je meteen na je bachelor kan volgen. In deze masteropleiding word je ondergedompeld in de fiscale wereld
  • Ambieer je een carrière in het buitenland? Dan kies je voor de volledig Engelstalige Master of Laws.

Nadien ben je helemaal klaar om als jurist aan de slag te gaan. En neen, dat hoeft helemaal niet als advocaat te zijn! Wil je nog graag een extra opleiding volgen? Of toch het werkveld induiken? Kom te weten wat je mogelijkheden zijn.