Waarom cultuurmanagement studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 6 belangrijkste troeven

Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Unieke masteropleiding in Vlaanderen

De master in het cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen is de enige opleiding in het cultuurmanagement op masterniveau in Vlaanderen en heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd in Vlaanderen en Nederland.

[TOP]

Wat is het nut van cultuur?

door opleidingsverantwoordelijke prof. Annick Schramme

Praktijkervaring

De toets met de praktijk vormt de hoeksteen van de opleiding. Je voert in het tweede semester in groep een strategische managementaudit uit voor een creatief bedrijf. Tijdens de masterproef moet je een concrete beleidsuitdaging van een culturele organisatie analyseren en oplossen. Dit kan zowel in binnen- als buitenland.

[TOP]

Ondernemerschap

Als master in het cultuurmanagement zal je in staat zijn om zelfstandig goed onderbouwde managementbeslissingen te nemen in de culturele en creatieve sectoren en geef je blijk van ondernemerschap.

[TOP]

Andrea: "Antwerpen is een fashion stad, dat zie je overal."

Antwerpen cultuur- en businessstad

10% van de studenten in Antwerpen volgt een opleiding in de sector van kunst, mode en cultuur. In Antwerpen vind je schouwburgen, musea, theaterhuizen, galeries, maar ook vele creatieve ondernemers.

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in EuropaFinancial Times zette Antwerpen dan ook in de top 10 van sterkste economische groeisteden wereldwijd.

[TOP]

Wat is de impact van AI op mode en creativiteit?

Luister naar de podcast met professor Annick Schramme, modeontwerpster Shayli Harrison, computerwetenschapper Peter Hellinckx en professor Peter Verhezen.

Internationale kwaliteitslabels

De managementopleidingen aan de Universiteit Antwerpen zijn geaccrediteerd bij AACSB en bij EFMD. Deze organisaties kennen kwaliteitslabels toe aan managementopleidingen die voldoen aan strenge criteria. Dankzij deze combinatie van AACSB, EFMD-programme en EQUIS accreditaties, behoren we tot de top 1% van business schools wereldwijd. Dit bewijst het groot internationaal perspectief en de hoge kwaliteit van onze opleiding cultuurmanagement.

De masteropleiding cultuurmanagement is door Eduniversal opgenomen op plaats 2. UAntwerpen is de enige Vlaamse universiteit die erin slaagde om een felbegeerde plaats op deze lijst te veroveren.'Best Masters Cultural Management / Creative industries Management Top 50 Worldwide' 

[TOP]

Je bent geen nummer

Studeren doe je niet alleen. Daarom staan professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten altijd voor je klaar. Zo word jij uitgedaagd om jezelf te overtreffen.

[TOP]