Unieke masteropleiding

Unieke masteropleiding in Vlaanderen

De master in het cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen is de enige opleiding in het cultuurmanagement op masterniveau in Vlaanderen en heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd in Vlaanderen en Nederland.

[TOP]

Praktijkervaring

Praktijkervaring

De toets met de praktijk vormt de hoeksteen van de opleiding. Tijdens de masterproef moet je een concreet managementprobleem van een culturele organisatie analyseren en oplossen. Dit kan zowel in binnen- als buitenland.

[TOP]

Ondernemerschap

Ondernemerschap

Als master in het cultuurmanagement zal je in staat zijn om zelfstandig goed onderbouwde managementbeslissingen te nemen in de culturele en creatieve sectoren en geef je blijk van ondernemerschap.

[TOP]

cultuurstad

Antwerpen cultuur- en businessstad

10% van de studenten in Antwerpen volgt een opleiding in de sector van kunst en cultuur. In Antwerpen vind je schouwburgen, musea, theaterhuizen, galeries, maar ook vele creatieve ondernemers.

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in EuropaIn 2018 plaatste Financial Times Antwerpen dan ook in haar prestigieuze 'Global Cities of the Future'-ranking.

[TOP]

Internationaal kwaliteitslabel

Internationaal kwaliteitslabel

Deze opleiding kreeg een internationaal kwaliteitslabel van AACSB en behoort daarmee tot de beste en belangrijkste in de wereld.

[TOP]

Je bent geen nummer

Je bent geen nummer

Studeren doe je niet alleen. Daarom staan professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten altijd voor je klaar. Zo word jij uitgedaagd om jezelf te overtreffen.

[TOP]

Rankings zij-instroommasters