Cultuurmanagement

Cultuurmanagement

Praktijkgerichte masteropleiding voor creatieve managers

  • Ben je geïnteresseerd of werkzaam in de kunst- en cultuursector en de creatieve industrieën?
  • En ben je op zoek naar een toegepaste opleiding, met reële loopbaanperspectieven, waarin professioneel management in deze sectoren centraal staat?

Dan is de master in het cultuurmanagement wat je zoekt.

Met een academische bachelor of master van een economische opleiding kan je rechtstreeks instromen. Heb je een andere vooropleiding? Dan kan je wellicht instromen via een voorbereidingsprogramma of schakelprogramma.

Praktijkgerichte opleiding voor creatieve managers

In de masteropleiding cultuurmanagement verwerf je concepten, inzichten en vaardigheden uit de managementdomeinen die voor de cultuursector van betekenis zijn.

De toepassing in de praktijk vormt de hoeksteen van de opleiding. Dat komt vooral tot uiting tijdens het praktijkproject. Deze onderzoeksstage is gekoppeld aan je masterproef. In een culturele organisatie analyseer je een concreet managementvraagstuk én los je het op.

​Werkzekerheid in de culturele sector

Afgestudeerden komen voornamelijk terecht in management- of beleidsfuncties in een organisatie in de private of de publieke culturele sector.

Met dit diploma ben je in staat om je kennis professioneel, zelfstandig en beargumenteerd aan te wenden bij het voorbereiden, nemen en opvolgen van managementbeslissingen, en dat in de hele culturele sector.