Master toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid

In de master TEW: economisch beleid ligt de focus op beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek. Je personaliseert je programma door een keuze te maken uit verschillende modules.

Tijdens deze master moet je de handen uit de mouwen steken: je werkt intensief aan een masterproef en krijgt de kans om praktijk in je opleiding te integreren.

Met een masterdiploma toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid ben jij erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om na je opleiding verder te studeren.​

Hoe ziet je opleiding eruit?

​De master toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid heeft een uitgesproken internationaal profiel en steunt op beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek. We bieden in deze opleiding twee modules aan. Binnen je gekozen module krijg je een vast vakkenpakket aangeboden. Dit biedt de opportuniteit voor sterke interactie tussen de studenten.

Ontdek de twee modules:

Macro-economisch beleid en financiële markten

De module Macro-economisch beleid en financiële markten legt een sterke nadruk op macro- en internationale economie en op (internationale) financiële economie. Je bestudeert kerntopics van het financiële gebeuren vandaag.

Economische analyse van overheidsbeleid

De module Economische analyse van overheidsbeleid heeft dan weer aandacht voor de analyse van academisch en beleidsrelevante publiek-economische problemen. Deze module legt de focus voornamelijk op de aspecten van efficiëntie bij het bestuderen van belangrijke economische en maatschappelijke problemen (bv. ongelijkheid, financiering van gezondheidszorg, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt...).

Bezoek de World Bank in Washington tijdens een summer school

Welke vakken krijg je in de master TEW: economisch beleid?

Praktische info over deze opleiding

Overtuigd om de master TEW: economisch beleid te volgen?

​Behaalde je een bachelor in TEW: economisch beleid? Dan heb je rechtstreeks toegang tot de master TEW: economisch beleid. Ook als je een andere vooropleiding hebt, kan je misschien via een voorbereidingsprogramma of via een bachelor met studieduurverkorting aan de master beginnen.