Wijsbegeerte als tweede bachelordiploma

Volg je een andere bacheloropleiding aan de Universiteit Antwerpen, maar heb je ook interesse in filosofie?

Sommige studenten aan onze universiteit zijn bewust op zoek naar een brede vorming. Zij kijken graag voorbij de grenzen van hun eigen discipline en vinden het belangrijk om bij grote en fundamentele vragen stil te staan. Herken jij dat? Dan is er veel kans dat een bijkomende opleiding filosofie voor jou een enorme meerwaarde kan betekenen.

De opleiding wijsbegeerte biedt aan alle studenten van de Universiteit Antwerpen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de bachelor wijsbegeerte, na het behalen van 60 studiepunten in de eigen opleiding. Dat opent het perspectief om als tweede diploma een bachelordiploma wijsbegeerte te behalen in een verkort programma van 102 studiepunten.

Filosofie tijdens je huidige opleiding

Om een bijkomende opleiding wijsbegeerte te combineren met je huidige bacheloropleiding, stellen we een basistraject voor. Hoeveel en welke opleidingsonderdelen je precies opneemt, bepaal je zelf. Je kan kiezen uit een korf van zeven opleidingsonderdelen, die gedoceerd worden in de avonduren. Zij laten zich dus gemakkelijk inpassen in je huidige collegerooster.

Afhankelijk van je studieritme en eventuele bijkomende vrijstellingen, blijft er daarna een haalbaar programma over dat je gespreid over drie extra semesters kunt afwerken. Het laatste semester van dat traject is bovendien collegevrij. Gemotiveerde studenten kunnen het programma zelfs op twee semesters afwerken.

Alle lessen vinden plaats op de Stadscampus.

Interesse?

Wie meer wil weten, kan contact opnemen met de studietrajectbegeleider van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.