Side header image

"De beste vijf maanden uit mijn leven, een onvergetelijke ervaring"

Mathias Van Geyt ging op Erasmusuitwisseling naar Boedapest en vertrekt binnenkort naar Australië voor een stage van 3 maanden.

“Ik heb altijd al de drang gehad om andere culturen, steden en landen te verkennen. Ik heb destijds voor Boedapest gekozen vanwege het Engelstalig programma. Studenten van overal ter wereld nemen deel aan het geneeskunde curriculum van de Semmelweis University. Dat creëert een brede waaier aan verschillende nationaliteiten, waar je je als buitenlandse student direct thuis voelt.

Stap uit je comfortzone

Mijn verblijf in Boedapest heeft me geholpen te realiseren wat ik echt belangrijk vind in mijn leven en wat ik de moeite waard vind om na te streven, zowel persoonlijk als tijdens mijn studie en carrière. Het was werkelijk een onvergetelijke ervaring. In mijn hele opleiding was dit het semester waar ik het meest heb geleerd, zowel op persoonlijk als op academisch vlak. Doordat je in een nieuwe omgeving terecht komt, ben je vaak op jezelf aangewezen. Je krijgt de kans om nieuwe ervaringen op te doen en uit je comfort zone te stappen.

Warme sfeer onder Erasmusstudenten

De eerste dagen tijdens je Erasmusbezoek moet je letterlijk en figuurlijk je weg zien te vinden, dat is wel even wennen. De meeste studenten die op Erasmus gaan zijn avontuurlijk ingesteld, sociaal en open-minded. Er heerst een warme sfeer onder de Erasmusstudenten. Je bouwt ongelofelijk snel hechte en intense vriendschappen op, waardoor het afscheid me heel zwaar viel. Het beruchte ‘zwart gat’ fenomeen is zeker geen fabeltje. Je beleeft enorm veel samen, zowel op studievlak als ernaast. De uitstappen, roadtrips en feestjes horen natuurlijk ook bij het leven van een Erasmusstudent. Dit heeft er allemaal voor gezorgd dat het werkelijk de beste vijf maanden waren uit mijn leven.

Klaar voor de volgende stap: emergency medicine in Australië

Binnenkort vertrek ik voor 3 maanden naar Australië om mijn stage te doen, een land dat bekend staat om zijn uitstekende gezondheidszorg en goede begeleiding van stagiairs. Het was altijd al mijn droom om emergency medicine in Australië te doen dus ik ben enorm blij dat het bijna zover is.

Bedside teaching

Mijn advies aan toekomstige studenten? Vanaf dat de gedachte in je opkomt om naar het buitenland te gaan tijdens je studie, niet twijfelen! Het vraagt wel wat werk om alles te regelen, maar dat is slechts een kleine prijs voor de ervaring die je zal opdoen. Je krijgt de kans om ervaring op te doen in een ziekenhuis en om de geneeskunde al vroeger vanuit een praktisch standpunt te benaderen, bedside teaching is vaak de norm. Dit is slechts een van de vele pluspunten die ik in Boedapest heb ervaren.”