BEKIJK VIDEO: Opleidingskrediet (Engels)

Opleidingskrediet

Wat?

Deelnemen aan opleidingen, congressen of summerschools kan je behoorlijk wat geld kosten. Om ervoor te zorgen dat je op eigen initiatief activiteiten in binnen- en buitenland kan ondernemen, kan je bij de Antwerp Doctoral School beroep doen op het opleidingskrediet.

Enkel aanvragen die voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden en die volgens de correcte terugbetalingsprocedure werden ingediend, komen in aanmerking voor terugbetaling. Vind hier welke kosten terugbetaald kunnen worden.

Let wel: enkel doctorandi die de doctoraatsopleiding volgen, hebben recht op deze financiële ondersteuning.

Hoeveel?

Doctorandi die zijn ingeschreven aan UAntwerpen en de volledige doctoraatsopleiding volgen, kunnen gedurende hun doctoraatstraject beroep doen op een opleidingskrediet dat in totaal € 1500 bedraagt. Het opleidingskrediet is beschikbaar tot het einde van het academiejaar waarin je verdedigt. 

Let wel: er geldt jaarlijks een aan te vragen maximumbedrag. Dit bedrag verhoogt per academiejaar van het doctoraatstraject en dient steeds verminderd te worden met het totaalbedrag opleidingskrediet dat je reeds hebt gebruikt:

  • eerste academiejaar van inschrijven (= AJ0): max. € 500
  • AJ0+1: max. € 1000
  • AJ0+2 en volgende: max. € 1500

Een voorbeeld:

Je hebt je in academiejaar 2021-2022 voor het eerst ingeschreven als doctoraatsstudent. In dat academiejaar (AJ0) gebruik je € 275 van je opleidingskrediet. Dit betekent dat je in academiejaar 2022-2023 (AJ0+1) maximaal nog € 725 opleidingskrediet kan gebruiken. Het jaarlijks aan te vragen maximumbedrag van AJ0+1 (nl. € 1000) werd immers verminderd met de € 275 opleidingskrediet die je reeds hebt gebruikt.

Hoe raadplegen?

Je kan de status van je opleidingskrediet raadplegen via de SisA self-service (zie handleiding op de helpdesk). Terugbetalingsaanvragen die door de Antwerp Doctoral School zijn goedgekeurd, verschijnen daar automatisch in je overzicht.