Opleidingskrediet

Wat?

Deelnemen aan opleidingen, congressen of summer schools kan je behoorlijk wat geld kosten. Om ervoor te zorgen dat je op eigen initiatief activiteiten in binnen- en buitenland kan ondernemen, kan je bij de Antwerp Doctoral School beroep doen op het opleidingskrediet.

Enkel aanvragen die voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden en die volgens de correcte terugbetalingsprocedure werden ingediend, komen in aanmerking voor terugbetaling.


Let wel: enkel doctorandi die de doctoraatsopleiding volgen, hebben recht op deze financiële ondersteuning.
 

Hoeveel?

Doctorandi die zijn ingeschreven aan de UAntwerpen en de volledige doctoraatsopleiding volgen, kunnen gedurende hun doctoraatstraject beroep doen op een opleidingskrediet van in totaal 1500 euro. Het opleidingskrediet is beschikbaar tot het einde van het academiejaar waarin je verdedigt. 

Let wel: er geldt een jaarlijks maximum aan te vragen bedrag (dat verhoogt per academiejaar van het doctoraatstraject). Het jaarlijks maximum aan te vragen bedrag dient ook steeds verminderd te worden met het totaalbedrag opleidingskrediet dat je reeds hebt gebruikt. 

  • academiejaar van inschrijven (= AJ0): max € 500
  • AJ0+1: max € 1000
  • AJ0+2 en volgende: max € 1500

Een voorbeeld:

Je hebt je in academiejaar 2018-2019 voor het eerst ingeschreven als doctoraatsstudent. In dat academiejaar jaar (AJ0) gebruik je € 275 van je opleidingskrediet.

Dit betekent dat je in 2019-2020 (AJ0+1) maximaal nog € 725 opleidingskrediet kan gebruiken.  Het jaarlijks maximum aan te vragen bedrag van AJ0+1 (namelijk € 1000) werd immers verminderd met de 275 € opleidingskrediet die je reeds hebt gebruikt.
 

Hoe raadplegen?

Je kan de status van je opleidingskrediet raadplegen via de SisA self-service (inloggen met je studentenaccount!). Aanvragen die door de ADS zijn goedgekeurd, verschijnen daar automatisch in je Financieel Overzicht. Een handleiding vind je op de Helpdesk.

 

Videoclip opleidingskrediet: voorwaarden en procedure voor terugbetaling (Engels)