Managementwetenschappen

Management in al haar facetten 

Een manager is een duizendpoot waar het gaat om kennis en vaardigheden. Managers bedrijven niet één tak van sport, maar moeten inzicht hebben in vele aspecten, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. De bacheloropleiding, Bachelor of Science Bedrijfskunde is een brede opleiding met aandacht voor onder andere management, bedrijfseconomie, organisatiekunde, bestuur, marketing en strategie. De masteropleidingen bieden als vervolg daarop een gedegen specialisatie op verschillende deelterreinen. Wij bieden de Master of Science in Management met zes afstudeervarianten en de Master of Science in Business Process Management and IT aan.

Met deze opleidingen kan je als professional bijdragen aan de diagnose en het ontwerpen, veranderen, functioneren en evalueren van organisaties. Masters op een van deze terreinen worden overal in het bedrijfsleven en bij de overheid gevraagd als sales managers, organisatieadviseurs, logistiek managers, it-managers, personeelsmanagers, organisatie- en beleidsmedewerkers bij de overheid, etc.

De volledige opleidingsschema's kan je raadplegen op de faculteitswebsite van de Open Universiteit: www.ou.nl/management.

In de studiegidsen managementwetenschappen 2018-20189 vind je meer informatie i.v.m. de opleiding, de kosten, de tentaminering, de opbouw van de opleiding...

Wat als ik al een diploma hoger onderwijs heb behaald?

Wat als ik al een diploma hoger onderwijs heb behaald?

Studenten die al een professionele bachelor, academische bachelor of master behaald hebben, kunnen rechtstreeks of via een kort schakelprogramma doorstromen naar de masteropleiding (master in het management en master business process management & IT).

Toelatingsvoorwaarden: 

  • Heb je al een professionele bacheloropleiding afgerond, dan ben je toelaatbaar na afronding van de Premaster: methoden en technieken van onderzoek. Dit is een programma van academische vaardigheden met een omvang van 15 studiepunten (EC). De premaster start twee keer per academiejaar (september en februari). Je moet voorafgaand wel een toelating aanvragen
  • Heb je al een academische bachelor- of masteropleiding afgerond, dan ben je toelaatbaar tot de master in het management en de master business process management & IT. Je moet voorafgaand wel een toelating aanvragen.

Vraag voor meer informatie over toelating een adviesgesprek aan.