11de Contactdag Joodse Studies van de Lage Landen

Universiteit Antwerpen
Dinsdag 22 mei 2018
09.15 uur - 17.30 uur
Gevolgd door een avondlezing van Prof. dr. em. Hans Blom en Dr. David Wertheim om 20.00 uur.

Locatie: Stadscampus Universiteit Antwerpen
Contactdag: lokaal D.127, Grote Kauwenberg 18
Avondlezing: Annexe-gebouw, Lange Winkelstraat 9

Het Instituut voor Joodse Studies organiseert voor de elfde keer aan de Universiteit Antwerpen een interdisciplinaire ontmoetingsstudiedag op het terrein van Joodse Studies van de Lage Landen. Doel van deze dag is de verschillende onderzoekers die zich bezighouden met Joodse Studies van de Lage Landen met elkaar in contact te brengen en de mogelijkheid te geven hun onderzoek, zowel afgewerkt als "work in progress", te presenteren. Door de dag open te stellen voor zowel jonge als meer gevestigde onderzoekers hopen we bij te dragen tot een positieve wisselwerking tussen verschillende onderzoeksgeneraties. Dit jaar wordt de contactdag afgesloten met een avondlezing door Prof. dr. em. Hans Blom en Dr. David Wertheim, met als titel Geschiedenis van de Joden in Nederland: een 'species hollandia judaica' of 'een volk zonder land'?

Contactdag in het Engels, avondlezing in het Nederlands - toegang gratis

Postadres: IJS