Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Internationale uitwisselingen (o.a. Erasmus)

Uitwisselingen van zowel studenten als personeel, binnen en buiten Europa, zijn zeer belangrijk. Daarom worden belangrijke samenwerkingsakkoorden gesloten met andere universiteiten wereldwijd en kan de faculteit de vergelijking met andere topuniversiteiten aan.

​Wat zijn de mogelijkheden binnen je opleiding?

Waar kan je naartoe?

Voor een uitwisseling in het buitenland heeft de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie samenwerkingsakkoorden afgesloten met een selectie van meer dan 140 kwalitatieve Europese en niet-Europese universiteiten.

De meeste partneruniversiteiten zijn - net als UAntwerpen FBE - geaccrediteerd bij EFMD en AACSB.

Ontdek alle bestemmingen

waar je als FBE-student naartoe kan

Getuigenissen van studenten

Esther Peeters, studente Business Engineering: Management Information Systems

 “Totemo omoshiroi” oftewel "heel interessant", doet mijn uitwisseling in Japan geen eer aan, eerder fascinerend, verrijkend, uitdagend, soms extreem moeilijk, maar altijd leerrijk. Als shampoo kopen een uitdaging is, de weg vragen meer weg heeft van een mimespel en als vrienden jouw uitwisselingsfamilie worden, dan leef en leer je ten volle! Ik voel dat ik veel sterker in mijn schoenen sta en dat ik anders over mijn levensdoelen denk door deze uitwisseling.

Eline De Groof, studente handelsingenieur

​"Dit semester studeer ik aan HEC Montréal, in het kader van mijn opleiding handelsingenieur. Ik koos voor Montreal omwille van haar unieke tweetaligheid. De stad straalt iets knus en gezelligs uit, en heeft veel groene zones. De Mont Royal met haar geweldige uitzicht is mijn favoriete plekje. Vergeleken met West-Canada voelt Montreal heel Europees aan."​

Nina studeerde een semester in Singapore

Lars studeerde een semester in de Verenigde Staten

Charlotte studeerde een semester in Praag

Wat moet je weten als nieuwe student aan UAntwerpen?

Studenten die reeds aan de Universiteit Antwerpen studeren kunnen alle relevante informatie over een uitwisseling terugvinden in het studentenportaal (Internationale ervaring).

Uiteraard is het ook mogelijk voor studenten die van andere hogeronderwijsinstellingen komen om hun opleiding aan de Universiteit Antwerpen verder te zetten en hierbij een uitwisseling op te nemen binnen hun masterprogramma. Maar hoe gaan wij nu juist te werk?

Informatie verzamelen

Alle informatie over de bestemmingen, het vakkenaanbod en de relevante gegevens per partnerinstelling kan je terugvinden op de interactieve bestemmingslijst bovenaan deze pagina.

Alle informatie met betrekking tot de voorwaarden en het verloop van een aanvraag lees je in het FBE Exchange Reglement. Dat kan je aanvragen via mail.

Aanvraagprocedure

Begin december openen we de aanvraagprocedure. Begin februari sluit deze af. Voor uitwisselingen in het academiejaar 2022 - 2023 is dit op 10.02.2022 om 23.59 u. In deze periode kan je je dossier indienen voor je top 3-bestemmingen. Als je een aanvraag wil doen, stuurt de internationale coördinator je de link door naar het systeem en het platform waar je de aanvraag kan formaliseren.

Dossier

Je dossier bestaat uit een motivatie en een voorstel van je studieprogramma. Voor alle drie de bestemmingen schrijf je een motivatie in het Nederlands van ongeveer 3.000 karakters. Daarnaast dien je ook voor je 1e en 2e keuze een voorstel van je studieprogramma op te maken in Excel. Wil je een aanvraag indienen, dan stuurt de internationale coördinator je hiervoor een Exceltemplate door. Je vind het vakkenaanbod op de interactieve bestemmingslijst bovenaan deze pagina.

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend de opties bespreken? Aarzel dan niet om een mail te sturen naar exchange.fbe@uantwerpen.be. We antwoorden met plezier.